Vágólapra másolva!
A november 11-én egy Lazio-drukker halála miatt elmaradt mérkőzések közül kettőt bepótoltak az olasz labdarúgó-bajnokságban, az Inter magabiztosan, 3-0-ra intézte el a Laziót, míg a milánóiak elsőszámú üldözője, a Roma szintén sikerrel abszolválta a feladatot, a Farkasok 2-0-ra verték a Cagliarit.

A Gabriele Sandri tragikus halála miatt a 12. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a listavezető Inter az idényben eddig negatív meglepetést okozó Laziót fogadta a San Siróban. Az első tíz perc ismerkedése után a rómaiak előtt adódott az első lehetőség, de Pandev balos kapáslövése elment a kapu előtt keresztbe.

Ibrahimovic szabadrúgásával válaszolt az Inter, a bosnyák származású svéd csatár hatalmas erővel lőtt laposan, Ballotta másodjára tudta hatástalanítani a löketet. A 21. percben kicsit túlcifrázta az akciót a hazai csapat, Ibrahimovic tette tovább a labdát Jiméneznek, aki már maga is lőhetett volna, de a még jobb helyzetben lévő Suazót akarta kiszolgálni, de egy védő közbelépett.

A szöglet után viszont már nem úszta meg a Lazio, Stendardo és Burdisso birkózott a tizenegyespontnál, mindketten a földre kerültek, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit Ibrahimovic értékesített, a léc alá bikázott labdánál esélye sem volt Ballottának.

Tíz perccel a vezető gól után ismét a Lazio hálójába került a labda, Pelé suhintását Ballotta oldalra paskolta, az érkező Suazo pedig bepasszolta, de mivel lesről tette, így maradt az 1-0. Nem sokáig, mert a római védelem megint bénázott egy szögletnél, Jiménez ívelt középre, ahol Maicon négy álldogáló hátvéd között robbant be, és két lépésről belsőzött a kapu közepébe.

A fordulás után is uralta a meccset az Inter, meg is született a harmadik gól, Cambiasso a kezdőkörből indította Suazót, a hondurasi pedig fejjel maga elé tette a labdát, majd jobbal elgurította az eléfekvő Ballotta mellett. A hátralévő időben még Jiménez hagyott ki egy ziccert egy pazar esernyőcsel után, míg a másik oldalon Júlio César tolta ki előbb Meghni, majd Rocchi lövését, de az Inter a végén már nagyon kényelmes tempóban focizgatott.

A címvédő első számú üldözője, a Roma is pályára lépett, és a Farkasok soraiban ott volt a 43 nap után visszatérő Francesco Totti is. Mégsem róla, hanem Taddeiről szólt az első félidő, a brazil légiós előbb Pizarro szabadrúgása után bólintott 11 méterről a jobb alsóba, majd a Mancini elől a kapus által elpöckölt labdát emelte a léc alá 16 méterről.

A második félidőben már nem törte össze magát Luciano Spalletti csapata, Mancini még telibetrafálta a kapufát, de az eredmény már nem változott, ezzel a Roma továbbra is hárompontos hátrányból követi az Intert.

Serie A, a 12. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Internazionale - Lazio 3-0 (2-0)
gól:
Ibrahimovic (22., 11-esből), Maicon (33.), Suazo (54.)

Roma - Cagliari 2-0 (2-0)
gól:
Taddei (28., 36.)