Társoldalunk:

Afrikai nehéztüzérek és technikás kelet-európaiak

2007.12.10. 16:12

E heti gólszépségversenyünkben többek között mutatunk rendhagyó bombát Van Nistelrooytól, egy tökéletes támadás tökéletes befejezését Zalayetától, az esztétikai élmény mellett három pontot is jelentő hajrágólt Nedvedtől és Quagliarellától, Adebayor és Muntari révén pedig újfent megértjük, miért tartják olyan nagy becsben Európa-szerte az afrikai légiósokat. Gyönyörködjön és szavazzon a hét találatára!

Megtorpant az Arsenal. Az angol bajnokság listavezetője legutóbbi két bajnokiján mindössze egy pontot gyűjtött, a Newcastle elleni iksz után a Middlesbrough ellen idénybeli első vereségét is elszenvedte.

Pedig milyen szépen indult a hét, a Szarkák otthonában Adebayor már a negyedik percben vezetést szezett, Eboue jobboldali beadását előbb vette mellre, majd 11 méterről pazar mozdulattal vágta a léc alá.


Maradva az éllovasoknál, a Real Madridra sem várt könnyű kirándulás Bilbaóban, a baszkok ugyanis rendszerint kettőzött erővel küzdenek a fővárosiak ellen, és nem egyszer borsot is törtek az orruk alá az utóbbi években. Ám a királyi gárda ezúttal megoldotta a feladatot, Ruud van Nistelrooy tőle szokatlan módon a 16-oson kívülről varrta be a győztes találatot.


A Barcelonának így hazai pályán mindenképpen le kellett győznie a Deportivót, ha nem akart túlzottan leszakadni legfőbb riválisától. Ez végül sikerült is a katalánoknak, annak ellenére, hogy Cristian Hidalgo bátor és életerős vállalkozása már harmadik percben keresztülhúzta a számításaikat. A gólban talán az álmosan nyújtózó Valdes is benne volt, az érdem döntő része mégis a galíciai csatáré.


Olaszországban a szebb napokat megélt, ám idén eddig a kiesési zóna közelében tanyázó Lazio a vendég Catania kétgólos legyőzésével zárkózott a középmezőnyhöz. Goran Pandev gólja ugyan éppen csak bedadogott a kapuba, a lövést megelőző finom csel mégis érdemessé teszi a bemutatásra.


Az éllovas Internazionale címvédőhöz és bajnokesélyeshez méltó magabiztossággal rohant át a Torinón, a milánóiak négy gólja gólja közül a harmadik, Jimenezé aratta a legnagyobb tetszést a San Siróban. 


Nehezebb meccsre számíthatott a Juventus, amely az idény egyik meglepetéscsapatát, az Atalantát fogadta. A zebráknak alaposan meg is kellett küzdeniük a pontokért, csupán a 86. percben sikerült áttörniük a  bergamói védelmet, Nedved vezéregyéniséghez illő elszántsággal csapott le a labdára, majd ellentmondtást nem tűrve vette be a bal alsót.


Egy találat döntött Nápolyban is, méghozzá micsoda találat. Zalayeta gólt érő mozdulata már önmagában is megállja a helyét, a társak előkészítése azonban igazi mestermunkává avatja a Parma elleni dugót.


Az Udinese-Sampdoria meccsen ezzel szemben potyogtak a gólok, a hazaiak támadója, Quagliarella végigfickándozta a 90 percet, Di Natalének adott gólpassza után maga is kétszer betalált, megfordítva ezzel a mérkőzést. A 87. percben, 2-2-es állásnál ráadásul igazi bombagóllal tette fel a koronát teljesítményére.


És ha már a parádés egyéni alakításoknál tartunk, a Portsmouth FC-nél aligha van manapság népszerűbb játékos Sulley Muntarinál, a ghánai légiós két remekbe szabott góllal vette ki a részét az Aston Villa 3-1-es legyőzéséből. Az elsőt némi tologatással egybekötött védőbolondítás, míg a másodikat egy labdaszerzés és egy pompás kötény után ágyúzta a hálóba.


Muntari 1. gólja - 
Muntari 2. gólja - 


És hogy ne érhessen minket az a vád, hogy a Bundesligát elhanyagoljuk, végezetül nézzük meg Stanislav Sestak precíz tekerését is, amely az első volt a pontosztozkodással végződött Bochum-Karlsruhe meccs négy gólja közül. (A találatot csak a teljes összefoglalóval együtt tudjuk megmutatni, de így legalább még egyszer láthatjuk Hajnal Tamás szemfüles gólját is).


A múlt heti kínálatából olvasóinknak David Beckham gólja tetszett a legjobban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK