Vágólapra másolva!
Az 1998-as franciaországi világbajnokság tízéves évfordulóján, 2008. július 10-13. között nagyszabású megemlékezésre készül a Hivatásos Labdarúgók Nemzetközi Érdekvédelmi Szervezete, a FIFPro és francia társszövetsége, az UNFP. A világválogatott franciák elleni gálameccsén pályára léphet Gera Zoltán és Illés Béla is.

A szervezők a Hivatásos Labdarúgók Szervezetét kérték fel, hogy két magyar futballistát delegáljon az 1998-as világbajnok francia válogatott ellen meccselő vegyes, egykori és mai sztárokból álló nemzetközi csapatba.

Az egykori világbajnokok és a játékosszervezetek válogatottjának összecsapására a francia-brazil vb-döntő (3-0) napjának tízéves évfordulóján, 2008. július 12-én kerül sor a párizsi Stade de France-ban.

A rendezők két jelölést kértek: egy még aktív és egy már visszavonult, de a kilencvenes években meghatározónak számító játékosét. A HLSZ egyik jelöltje Illés Béla, akit kiemelkedő teljesítményéért a szervezet 2000-ben a kilencvenes évek legjobb játékosa díjjal ismert el.

Az aktív pályafutástól időközben visszavonult labdarúgó mellett a mai magyar futball legelismertebb játékosa, a West Bromwich Albionban profiskodó ötvenszeres válogatott Gera Zoltán kapott jelölést - olvasható az mlsz.hu-n.