Vágólapra másolva!
Nem szakadt meg az Arsenal Tottenham elleni sorozata, az Ágyúsok ugyanis 2-1-re legyőzték a Spurst a Premier League 18. fordulójában, ami azt jelenti, hogy húsz találkozó óta veretlenek a városi vetélytárs ellen.

Nem kellett sokat várni az első helyzetre a 157. észak-londoni rangadón, másfél perc telt el, amikor Adebayor löbbölt a védők mögött beinduló Flaminihez, aki estében kapura húzta a labdát, és Robinson dermedten nézte, ahogy az oldalhálóban landol a játékszer.

Aztán sokáig csak a mezőnyben gyűrték egymást a felek, egyedül egy veszélyes Lennon-beadást jegyezhettünk fel, amit Sagna az utolsó pillanatban fejelt ki a vendégcsatárok elől, mígnem a 34. percben villant az Arsenal, Eboue dobott be egy cselt, aztán jobbal lőtt a rövid felső sarok irányábam de Robinson nagy vetődéssel odaért.

Innentől kicsit felgyorsultak az események: Berbatov vérszegény szabadrúgását eldőlve, könnyedén védte Almunia, Boateng emelése már veszélyesebb volt, a Herthától érkező középpályás Lennon passza után célozta meg a jobb felsőt, de 30 centit tévesztett, aztán zárásként Fabregas szöglete után Chimbonda mögött Touré emelkedett, aki szépen rábólintott a labdára, de Robinson kitolta a fejest.

Forrás: EPA

Gallas blokkolja Keane löketét

A szünet után három percig maradt a 0-0, aztán Rosicky passzolt Fabregashoz, a spanyol elindult a 16-os vonalával párhuzamosan, majd sarokkal játszotta meg Adebayort, aki jobbal, Robinson bal lába mellett csavarta el a labdát a bal sarokba. A 65. percben a semmiből alakított ki helyzetet a Tottenham, Lennon kevergetett a jobb oldalon, aztán ballal tette át a hosszúra, Robbie Keane pedig szétlőtte a lécet öt méterről.

A következő támadás meghozta az egyenlítést, Robbie Keane az alapvonalnál sarokkal tette vissza a labdát Berbatovnak, aki éles szögből, spiccel Almunia szeme közé vágta a labdát. Összejöhetett volna a fordítás is a Spursnek, mert Touré sípcsonton rúgta Berbatovot, így büntető következett, amit Robbie Keane végzett el, de Almunia kiütötte a nem eléggé sarokra rúgott labdát.

A 75. percben mindkét edző cserélt, Arsene Wenger Nicklas Bendtnert, Juande Ramos Jermain Defoe-t hozta be, és az Ágyúsok mestere megveregethette saját vállát, ugyanis a dán támadó első labdaérintéséből megszerezte a győztes gólt, Fabregas szögletére érkezett üresen az ötösön, és nagy erővel a hálóba fejelt.

Forrás: EPA

Bendtner ezzel a mozdulattal három pontot érő gólt szerzett

Az Arsenalhoz hasonlóan a BL-ben milánói ellenfelet kifogó Liverpool a vele azonos pontszámmal álló Portsmouth-t fogadta az Anfielden, rangadónak indult tehát a meccs, de sokkal simább lett.

Kuyt óriási ziccerét Glen Johnson önfeláldozó mentése miatt még megúszta Portsmouth, de aztán Kewell beadása után Benajun kapásból lőtt a hálóba, majd három perccel később Torres harcolt Campbellel, aki szerelte a spanyol támadót, de éppen a hátrafutó Distin lábát találta el, a labda pedig a Pompey kapujának jobb sarkába pattogott.

Az 57. percben Mwaruwari szép visszacsel után bal alsós lökettel szépített, de mielőtt belelkesedhettek volna a vendégek, jött Fernando Torres: Mascherano mélységi passza egy becsúszó védő miatt nem lett jó Babelnek, aki azonban ment tovább, és ezzel alaposan megzavarta James kapust, valamint Distint, így a labda éppen a spanyol légiós elé került, aki 15 méterről a bal sarokba belsőzött.

A Liverpool ezzel még nem fejezte be a gólgyártást, öt perccel a lefújás előtt Carragher a félpályára felétől ívelte fel a labdát, amit Gerrard fejelt Fernando Torres elé, aki ballal, állítgatás nélkül vágta a jobb alsóba 13 méterről, kialakítva a 4-1-es végeredményt.

Premier League, 18. forduló:
Arsenal - Tottenham 2-1 (0-0)
gól:
Adebayor (48.), Bendtner (76.), illetve Berbatov (66.)

Aston Villa - Manchester City 1-1 (1-1)
gól:
Carew (14.), illetve Bianchi (11.)

Bolton Wanderers - Birmingham City 3-0 (0-0)
gól:
Diouf (72.), Anelka (78., 90.)

Fulham - Wigan Athletic 1-1 (0-0)
gól:
Dempsey (78.), illetve M. Bent (70.)

FC Liverpool - Portsmouth 4-1 (2-0)
gól:
Benayoun (13.), Distin (16.-öngól), Torres (67., 85.), illetve Mwaruwari (57.)

Middlesbrough - West Ham United 1-2 (1-1)
gól:
Wheater (40.), illetve Ashton (44.), Parker (90.)

Reading - Sunderland 2-1 (0-0)
gól:
Ingimarsson (69.), Hunt (90.), illetve Chopra (82. 11-esből)

A Premier League állása:
1. Arsenal 43 pont
2. Manchester United 39
3. Chelsea 34
4. Manchester City 34
5. FC Liverpool 33
6. Everton 30
7. Portsmouth 30
8. Aston Villa 29
9. Blackburn Rovers 26
10. West Ham United 25
11. Newcastle United 25
12. Reading 21
13. Tottenham Hotspur 18
14. Bolton Wanderers 17
15. Middlesbrough 17
16. Birmingham City 15
17. Fulham 14
18. Sunderland 14
19. Wigan Athletic 13
20. Derby County 6

A vasárnapi program:
Manchester United - Everton 13.00
Newcastle United - Derby County 15.00
Blackburn Rovers - Chelsea 17.10

Londoni rangadóra készül az Arsenalhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071221-intermilan-es-barcelonareal-rangadok-a-topligakban.html?pIdx=2