Társoldalunk:

Menetelő Inter, bukdácsoló Milan

2007.12.26. 8:35

Amilyen nagy fölénnyel vezetik Zlatan Ibrahimovicék a tabellát, olyan nagy a küzdelem mögöttük a második helyért az AS Roma és a Juventus FC között. A Farkasok már az előző évben is ezüstérmesek voltak, és a fővárosi gárda most is hasonlóan jól szerepel, köszönhetően nagy részben csapatkapitányának, Francesco Tottinak, aki 11 bajnokin pályára lépve kilenc gólt ért el.

A rómaiak nagy erénye azonban, hogy Totti nélkül is képesek eredményes futballra, hiszen a támadónak sérülés miatt több mérkőzést is ki kellett hagynia: a gárda csapatkapitánya nélkül győzte le a Milant és a Laziót is.

Ezzel együtt persze a Roma Tottival az igazi, és Luciano Spalletti mester kissé szokatlan taktikája (4-5-1-es felállás igazi középcsatár nélkül, viszont rendkívül támadó szellemű középpályával) remekül működik.

Ami a Juventust illeti, a torinóiak ugyan most újoncként szerepelnek a Serie A-ban, de azért mindenki tisztában volt vele, hogy nem a kiesés elkerülése lesz a céljuk, hanem a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása. A Juve kerete egyrészt rutinos veteránokból, másrészt pedig sikerre éhes, fiatalabb focistákból áll, ami Claudio Ranieri mester keze alatt kiváló elegyet alkot.

Forrás: EPA

Itt is akad egy fő gólvágó David Trézéguet személyében, ő jelenleg 13 találattal vezeti a góllövőlistát a Serie A-ban, de a Juventus védelmét is érdemes kiemelni, hiszen csak az Inter és a Milan (amely három mérkőzéssel kevesebbet játszott) kapott kevesebb találatot.

Ez a bombaformában védő Gianluigi Buffon mellett olyan focistáknak köszönhető, mint a meglepően jól futballozó Nicola Legrottaglie, illetve a fiatalabb évjáratba tartozó Giorgio Chiellini, Domenico Criscito vagy Cristian Molinaro.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK