Vágólapra másolva!
A Serie A őszi szezonja legjobban a két milánói egyesület szereplésével jellemezhető: míg a címvédő FC Internazionale magabiztosan menetel az újabb aranyérem felé, és megállíthatatlannak tűnik, addig az AC Milan lassan középcsapattá degradálódik. Persze az olasz pontvadászat nem csak a milánói együttesekről szól: a három patinás újonc egyaránt remekel, akárcsak az Udinese vagy a Catania, a sereghajtó Cagliarinál pedig lassan már senki sem tudja, hogy éppen ki az edző.

A két évvel ezelőtti bajnokságot az Inter a zöld asztal mellett nyerte meg, hiszen az eredmények alapján a Juventus végzett az élen, ám a calciopoli-botrány miatt a torinóiaktól elvették az aranyérmet; az előző pontvadászatban pedig a kék-feketék ugyan nagy fölénnyel lettek elsők, de a diadal értékét csökkentette a Juventus távolléte, illetve a Milan és a Fiorentina pontlevonása.

A mostani idényben már mindenki "tiszta lappal" indult, így a szakértők nagy része szorosabb küzdelmet várt, de a jelek szerint az Inter ott folytatja, ahol az előző bajnokságban abbahagyta. A milánói gárda mestere, Roberto Mancini a nyáron "finomhangolást" végzett a kereten, hiszen a korábbi évekkel ellentétben nem érkeztek igazán nagy sztárok a klubhoz, hanem igyekeztek inkább posztra igazolni: a csatársorba David Suazót, a védelembe pedig Christian Chivut vették meg - és utóbbi transzfer később nagyon fontosnak bizonyult.

Forrás: EPA

A román focista ugyanis az utóbbi időben, kényszerűségből nem a hátsó alakzatban, hanem a középpályán futballozik, az Intert ugyanis elképesztő sérüléshullám sújtja. Az utolsó idei bajnokin, az AC Milan elleni rangadón például az alábbi focisták nem álltak Mancini rendelkezésére: Dejan Stankovic, Luis Figo, Olivier Dacourt és Luis Vieira, vagyis egy komplett középpálya.

Ehhez jött még Marco Materazzi sérülése, Adriano balhéi - ám a keret még így is elég bő volt ahhoz, hogy a tréner rendkívül ütőképes gárdát állítson ki, és a csapat bármilyen, tartalékosnak tűnő összeállításban is magabiztosan "végezte ki" az ellenfeleit. Ha mégis ki kellene emelni pár játékost az egységként is remek Interből, akkor elsősorban három argentint kell említeni: a védelemben Walter Samuelt, a középpályán Estebán Cambiassót, a csatársorban pedig Cruzt.

Forrás: EPA

Ezzel együtt januárban a klubnak szinte biztosan szüksége lesz legalább egy új, lehetőleg olasz középpályása, mivel a Milan ellen éppen Samuel súlyosan megsérült, és újabb bevethető ember dőlt ki. A bajnoki címet azonban szinte már most oda lehet adni a gárdának, a kérdés csak az: képes lesz-e arra a bravúrra az Inter, hogy veretlenül végezzen az élen.