Társoldalunk:

Menetelő Inter, bukdácsoló Milan

2007.12.26. 8:35

A Livorno és az Empoli egyelőre a "vonal felett" található, és ezzel a pozícióval alighanem az idény végeztével is elégedettek lennének, ám a bennmaradásért alighanem hatalmas küzdelemre lesz szükségük.

Az ilyenkor szokásos edzőcsere mindenesetre már mindkét egyesületnél megtörtént: Empoliban Gigi Cagnit Alberto Malesani váltotta, Livornóban pedig Fernando Orsi helyére Giancarlo Camolese került. De a szezonkezdéshez képest új edző dolgozik az utolsó három helyezettnél is, ami Olaszországban egyáltalában nem meglepő - amit viszont a Cagliari vezetősége művelt, arra azért már Itáliában is felkapták a fejüket.

A klub még februárban nevezte ki a kispadra Marco Giampaolót (akit két hónappal korábban rúgtak ki), és ő benn is tartotta a csapatot az élvonalban, ám az új szezonban nem jöttek az eredmények, így aztán novemberben menesztették. A helyére a veterán Nedo Sonetti került, de a csapat továbbra is katasztrofálisan szerepelt, és december 19-én be is nyújtotta lemondását.

A vezetőség Giampaolót szerette volna visszahívni a kispadra, de ő nem fogadta el a felkérést, így 20-án a vezetőség maradásra bírta Sonettit, és ő irányította a csapatot 23-án a Fiorentina ellen - a Cagliari pedig 5-1-es vereséget szenvedett. A legújabb hírek szerint januárban már nem Sonetti lesz a gárda mestere...

www.infosport-focivilag.hu

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK