Vágólapra másolva!
Nagyon bátran játszott a Santiago Bernabéu-stadionban a Zaragoza, de hiába dolgoztak ki számtalan helyzetet a vendégek, a szenzációs formában lévő Iker Casillas eszén nem tudtak túljárni, és a Real Madrid végül 2-0-s győzelmével visszaállította hétpontos előnyét a Barcelona előtt.

A Zaragoza talán meglepte a Real Madridot azzal, hogy nem állt be védekezni, persze egy olyan csapatnak, amelyben Diego Milito és Ricardo Oliveira alkotja a csatársort nem is feltétlenül a bunkerfocit kell erőltetni.

Éppen az emlegetett két csatár hozott össze egy gólt a 22. percben, de Ricardo Oliveira hiába emelte a hálóba a Casillasról kipattanó labdát Milito lökete után, Iturralde González bíró úgy ítélte meg, hogy lesről tette. Szinte az ellentámadásból megszerezhette volna a vezetést a Real, de a Heinze helyére beállt Miguel Torres nagy szóló végén nem tudott lőni. Aztán ismét a madridi kapu előtt volt izgalom, Milito lépett ki egyedül, de Casillas hárítani tudott, mint ahogy Sergio García balos löketét is kitolta a Real portása.

A fordulás után is Casillasnak volt több dolga eleinte, Zapater lapos kísérletét is kiszedte, majd Diogo közeli fejesénél mutatott be óriási bravúrt. Oliveira 17 méteres löketénél ellenben hiába vetődött, ám a jobb kapufa kisegítette.

A második játékrész közepén tért magához a királyi gárda, és két sztár villanása elég volt a gólhoz, Robinho indult el a jobboldalon, bedobott egy megkerülős cselt, majd középre ívelt, ahol Ayala feje fölött elszállt a labda, ami így lett jó Van Nistelrooynak, a holland pedig az ötösről a bal felsőbe stukkolt. A gólszerző furán zárta az ünneplést, előbb kiintegetett valakinek a lelátón, aztán egyezményes jelekkel üzent egy lehetséges rosszakarójának.

És ha egy üzlet beindul: a Zaragoza kitámadott, a védők is fennragadtak, ez pedig végzetesnek bizonyult, mert Robinho a félpályától a 16-osig vezethette zavartalanul a labdát, és mikor Ayala kiért volna keresztezni, akkor jobbal kilőtte a bal alsót. Raúl növelhette volna tovább az előnyt, de Van Nistelrooy elsőrangú kiszolgálása után az üres kapu mellé belsőzött. A végére még maradt két Casillas-bravúr, előbb Diogo éles szögből elengedett bombáját tolta ki, majd Gabi szabadrúgását piszkálta ki a jobb alsó elől.

A két másik madridi gárda meccsén egyaránt három gól született, de amíg az Atlético sima hármast gurított az egyre mélyebbre süllyedő Depornak, addig a Getafe otthon betlizett a Valladolid ellen. A Valenciában hiába tette ki a keretből a Canizares, Albelda, Angulo triót Ronald Koeman, a csapat ettől nem lett jobb, most például a tökutolsó Levantéval sikerült ikszelni a Mestallában.

A forduló zárómeccsén sevillai derbire került sor, amelyen az UEFA-kupa-címvédő piros-fehérek szereztek vezetést a góllövőlista éllovasa, Luis Fabiano révén, aki Diego Capel beadása után estében, kézzel (vállal?) juttatta a labdát a hálóba. A 42. percben már "normális" gólt is szerzett a brazil, Daniel Alves remek beadása után csúsztatott a jobb sarokba.

Forrás: EPA

A kép csalóka: De Sanctis kapusnak ugyanis alig volt dolga a Betis ellen

A második félidőben már nem törte össze magát a Sevilla, de egyszer azért így is sikerült bevenni Ricardo kapuját, Daniel Alves megpattanó szabadrúgása tréfálta meg a Betis portását.

Primera División, 18. forduló:
Real Madrid - Real Zaragoza 2-0 (0-0)
gól:
Van Nistelrooy (66.), Robinho (77.)

Deportivo La Coruna - Atlético Madrid 0-3 (0-1)
gól:
Forlán (40.), Agüero (53.), Jurado (65.)

Getafe - Valladolid 0-3 (0-0)
gól:
Vivar Dorado (54., 76.), Álvaro Rubio (67.)

Racing Santander - Athletic Bilbao 1-0 (1-0)
gól:
Tchité (44.)

Real Murcia - Osasuna 2-0 (0-0)
gól:
Goitom (73.), Abel (92., 11-esből)

Recreativo Huelva - Almeria 1-1 (1-1)
gól:
Sinama-Pongolle (14.), illetve Mané (20.)

Sevilla - Betis 3-0 (2-0)
gól: Luis Fabiano (25., 42.), Daniel Alves (62.)

Valencia - Levante 0-0
piros lap:
Zigic (85., Valencia)

A bajnokság állása:
1. Real Madrid 44 pont
2. Barcelona 37
3. Espanyol 36
4. Atlético 34
5. Villarreal 32
...
18. Betis 18
19. Deportivo 17
20. Levante 8