Vágólapra másolva!
Új korszak kezdődhet a fehérvári futballcsapatnál, amely az utóbbi időkben főleg azért került a címlapokra, mert a játékosok rendre megunták az ígérgetéseket, és többször is sztrájkot helyeztek kilátásba. Az új tulajdonos, Garancsi István érkezésével rendeződni látszik a klub helyzete, a sportigazgatónak kinevezett Mezey György vezetésével nagy dolgokra készül a Fehérvár.

Bár Garancsi István még nem jelent meg a sajtó nyilvánossága előtt, a tulajdonos jogi képviselője, Dr. Gál András Levente révén ismertette a tudnivalókat. Több helyen is arról suttogtak, hogy az új tulajdonos érkezése mögött a politika áll, ezt Gál András Levente többször is cáfolta.

"Arra kérném önöket, ne sértsék meg Garancsi István urat azzal, hogy azt gondolják, nem tudja a klubot finanszírozni, kézben tartani, és hogy neki valami nagyon fentről érkező segítség kell, akár a gazdaságpolitika, akár a pártpolitika színpadáról - zárta le a témát Gál András Levente.

A tulajdonos jogi képviselője elmondta még, hogy magyar játékoskerettel kívánnak dolgozni, és hogy a sportigazgatóként a klubhoz kerülő Mezey Györgyöt Magyarországon egyedülálló szaktekintélynek tartja, az ő segítségével szeretné visszaszerezni a Fehérvár a jó hírnevét.


Az új vezetőedző, Disztl László csak a jövővel, a szakmával szeretne foglalkozni, és úgy véli, hogy a játékosok is partnerek lesznek ebben. Az egykori 28-szoros válogatott védő sajnálja, hogy nem most kezdődik a bajnokság, mert úgy véli, vérmes reményei lehetnének a csapatnak, amely tavasszal följebb szeretne lépni a 9. helyről, és az 5-7. pozíciót célozza meg.