Vágólapra másolva!
A bajnokságban hat mérkőzés óta nyeretlen Valencia a spanyol Király-kupában javított, a belső viszályoktól sújtott gárda az egykori Betis-játékos, Joaquín duplájával 2-1-re győzött Sevillában. Az Espanyol 1-1-gyel távozott Bilbaóból, a Getafe pedig kényelmes helyzetbe került, miután 3-0-val küldte haza a Levantét. A forduló rangadóján nem bírt egymással a Sevilla és a Barcelona, de az 1-1-es végeredmény a katalánok számára kedvezőbb, mivel a visszavágóra a Nou Campban kerül sor.

A bombaformában lévő Espanyol, amely 14 bajnoki óta veretlen, a Bilbao vendége volt, és a baszkok kezdtek aktívabban, Iraola lövésénél az egykori Athletic-kapus, Lafuente védett nagyot. A 24. percben már a vendégek portása is tehetetlen volt, de Susaeta lövése centikkel elkerülte a jobb sarkot. Aztán Aduriz csúsztatása után Yeste emelt fölé 13 méterről egy védő szorításában.

A második félidő elején Jonathan veszélyes lökete Amorebieta fejéről vágódott fölé, de a 69. percben már nem hibázott a Tamudo helyén játszó csatár. Luis García a felezővonaltól indította Jonathant, aki szép labdaátvétel után elpöckölte a labdát a kifutó Aranzubia fölött.

Mindössze tíz percet kellett várni a bilbaói válaszra, Yeste kísérlete még levágódott, de így lett jó a második hullámban érkező Susaetának, aki jobbal, 17 méterről pattogós lövést engedett el, ami kifogott Lafuentén. A vége 1-1, így az Espanyol várhatja kedvezőbb helyzetből a jövő héten esedékes visszavágót.

A legnagyobb előnyt a Getafe hozta össze, amely a bajnokságban utolsó helyen álló Levantét 3-0-val küldte haza. Az egykori Betis-játékos, Joaquín duplája hozta meg a sikert Sevillában a mostanság az eredmények helyett a balhéktól hangos Valenciának, talán ennek a győzelemnek köszönhetően ideiglenesen lenyugszanak a kedélyek a Turia partján.

Már a nyolcaddöntőben összekerült egymással két nagyágyú, a Sevilla és a Barcelona, és az első meccs után a katalánok kerültek közelebb a továbbjutáshoz. A 23. percben Márquez hosszú indítása után Henry csodásan szelidítette meg a labdát, aztán jobbal elpasszolta azt a kifutó De Sanctis mellett.

Még a szünet előtt érkezett az andalúzok válasza, Daniel Alves szögletét Dragutinovic pont annyira érintette, hogy a védők mellett elment a labda, és a hosszú oldalon érkező Diego Capelhez került, aki ballal, dropból kilőtte a jobb sarkot.

A második félidőben előbb a Sevilla rezegtette meg a felsőlécét egy Chevanton-fejessel, majd a Barcából Edmilson találta el a bal kapufát, így ebben a műfajban is döntetlenre végeztek a csapatok, izgalmas visszavágó elé nézünk.

Király-kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Athletic Bilbao - Espanyol 1-1 (0-0)
gól:
Susaeta (78.), illetve Jonathan (68.)

Getafe - Levante 3-0 (1-0)
gól:
Albin (35.), Casquero (73.), Pablo Hernández (79.)

Real Betis - Valencia 1-2 (0-2)
gól:
Pavone (47.), illetve Joaquín (4., 11.)
piros lap: Somoza (68.), illetve Arizmendi (51.)

Recreativo Huelva - Villarreal 1-0 (1-0)
gól:
Caceres (2.)

Real Zaragoza - Racing Santander 1-1 (1-0)
gól:
Ricardo Oliveira (21.), illetve Garay (75., 11-esből)
piros lap: Luis Fernández (90., Zaragoza)

Sevilla - Barcelona 1-1 (1-1)
gól: Capel (43.), illetve Henry (23.)