Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs győztes meccsen mutatkozott be a holland labdarúgó-bajnokságban a PSV együttesében. A Debrecenből érkezett magyar válogatott futballista végigjátszotta a Feyenoord elleni idegenbeli rangadót, volt két veszélyes lövése, és közel járt ahhoz is, hogy gólpasszal debütáljon. A címvédő és listavezető eindhoveniek 1-0-ra nyertek az utolsó fél órában tíz emberrel játszó rotterdami gárda vendégeként.

Talán maga Dzsudzsák Balázs sem gondolta egy héttel ezelőtt, hogy első eindhoveni tétmérkőzésére már a Feyenoord elleni csúcsranagadón sor kerül, ráaádul kezdőként számít rá Sef Vergoossen, a PSV szakvezetője. Pár nap alatt azonban sikerült meggyőzni edzőjét, hogy érdemes őt mihamarabb a mélyvízbe dobni, bemutatkozó mérkőzésén pedig azt is bizonyította, hogy a továbbiakban is lehet számolni vele.

Jól kezdett a hétszeres magyar válogatott középpályás, rögtön az első percben ígéretesen ugratta ki csapattársát egy szabadrúgásból, az első fél órában azonban még inkább a labadszerzésekkel vétette magát észre, a támadásokból kevésbé vette ki a részét. Később aztán egyre inkább lendületbe jött, a 31. percben egy oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgásból nem sokkal vétette el a rövid felső sarkot, majd két remek átadás következett, a másodiknál csak a kapus ölébe bólintó Lazovicot átkozhattuk, amiért nem lett gólpassz a szép elfutás utáni beívelésből.

A PSV azonban így is megszerezte a vezetést még a szünet előtt, Bakkal a balösszekötő helyén egyedül húzhatott kapura, majd higgadtan gurított a bal alsó sarokba.

A szünet után azonnal növelhették volna előnyüket az eindhoveniek, ha Lazovic buktatása után büntetőt ítélt volna a játékvezető, míg a másik oldalon Makaay kőkemény lövését hárította Gomes. Hofs második sárgás kiállítása után emberhátrányba került Feyenoord, majd Dzsudzsák is besárgult.

A szünet után egyébiránt meglehetősen visszaesett a játék addig sem túl magas színvonala, a mérkőzést éppen Dzsudzsák rázta fel valamelyest, a 75. percben 16 méterről kísérletezett, s ismét nem sokkal ment fölé a Bahia lábán megpattanó labda.

Mintha ez lett volna a jel, újra támadásba lendült a PSV, de csak helyzetekig jutott, igaz, a hazaiak még azokig se nagyon. Dzsudzsák a hajrában is kifejezetten aktív volt, mindvégig jól bírta a találkozó iramát. A 85. percben harmadszor is megcélozta a kaput, az igazi nagy lehetőség azonban a hosszabbítás utolsó percében adódott előtte, a tizenhatoson belül el is fektette a védőjét, de a lövését kivédte a kapus.

Győzelmével a PSV megerősítette vezető helyét a tabellán, három ponttal megelőzve a második Feyenoordot.

További eredmények, 19. forduló:
NAC Breda - Venlo 0-0
Roda Kerkrade - Willem II 1-1
FC Groningen - Excelsior 3-2
NEC - Twente Enschede 2-2