Vágólapra másolva!
Az olasz Aldo Dolcetti lesz a labdarúgó Soproni Ligában szereplő BFC Siófok labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A szakember 2009. június 30-ig kötött szerződést a Balaton-partiakkal, s Tornyi Barnabást váltja a kispadon, aki néhány nappal ezelőtt a katari első osztályú al-Wakra SC szakmai igazgatója lett.

Dolcetti nem ismeretlen a magyar szurkolók előtt, 2005-ben az akkor nehéz helyzetben lévő Budapest Honvédot irányította, első szezonjában 13. lett a fővárosi csapattal, majd 2006. októberében távozott a klubtól.

Tavaly a Messina csapatánál Alberto Cavasin vezetőedző munkáját segítette, a jelenlegi szezonban pedig a Serie C1-ben szereplő Lecco trénere volt.

"Az elődöm kitűnő munkát végzett, amire lehet építeni. Nagyon várom már, hogy munkába állhassak. Hasonló folytatást várok a csapattól, mint ahogyan az őszt befejezték" - nyilatkozta a klub keddi sajtótájékoztatóján az új vezetőedző.

A szakvezető a jelenlegi keretből már a Honvédnál együtt dolgozott László Andrással, Gajda Istvánnal, valamint Schindler Szabolccsal is. Utóbbi új igazolás a siófokiaknál, Dolcettihez hasonlóan jövő júniusig írt alá.

Az első és a második keret tagjai - mintegy negyven fő - csütörtökön Porecbe utaznak, ahol kéthetes edzőtáborban vesznek részt, immáron az olasz mester irányításával.

Az eddigi edzőváltások a Soproni Liga 2007/08-as idényében:
Tatabánya: Mészáros Ferenc helyett Borbély László, augusztus 19/20.
Paksi FC: Lengyel Ferenc helyett Gellei Imre, szeptember 23/25.
Sopron: Détári Lajos helyett Vincenzo Cosco, szeptember 27./október 1.
Diósgyőr: Pajkos János helyett Vágó Attila, szeptember 29./október 1.
Siófok: Botos Antal helyett Tornyi Barnabás, október 6./október 15
DVSC: Miroslav Beránek helyett Herczeg András, november 26./november 29.
Tatabánya: Borbély László helyett ?, december 11.
Fehérvár: Marijan Vlak helyett Disztl László, december 27./január 4.
Siófok: Tornyi Barnabás helyett Aldo Dolcetti, január 15.