Vágólapra másolva!
Elmaradt az FC Sopron labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság csütörtökre meghirdetett taggyűlése a többségi tulajdonrésszel rendelkező olasz befektetői csoport képviselőinek távolmaradása miatt.

Az alpolgármester csütörtök este a soproni klub hivatalos honlapján azt üzente a többségi tulajdonosnak, hogy amennyiben pénteken 14 óráig nem reagál az Önkormányzat vételi ajánlatára, a város vezetése azt visszavonja és a klub sorsát az olaszoknak egyedül kell megoldani.

A klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint az olaszok nem indokolták hiányzásukat, a képviseletükkel megbízott iroda meghatalmazott vezetője betegségre hivatkozva mondta le a részvételt a taggyűlésen.

Giuseppe Romano, az FC Sopron olasz alelnöke a tulajdonos nevében a Duna Televízióban azt mondta, hogy sem ő, sem főnökei nem tudtak a taggyűlésről.

"Milyen ország ez, ahol úgy veszik el a klub licencét, vonnak le három pontot a csapattól, hogy arról nem is értesítenek minket? Mindenért az ügyvezető, Köteles Zsolt a felelős, akit mi el akartunk küldeni, de a városban könyörögtek, hogy tartsuk meg. Csak rosszat terjeszt rólunk" - fakadt ki Romano, aki a Duna TV információja szerint Budapesten tartózkodik.

Abdai Géza, Sopron sportért is felelős alpolgármestere közleményt adott ki, ebben többek között az olvasható, hogy múlt csütörtökön hangfelvétel is készült arról a megbeszélésről, amely a tulajdonosok képviselőivel közösen előkészítette - a végül elmaradt - tanácskozást és rögzítette a pontos helyszínt és időpontot is.

Az alpolgármester azt is megemlíti: a szerdán éjszakába nyúló rendkívüli közgyűlés felhatalmazta a 21 százalékkal kisebbségi tulajdonos önkormányzatot arra, hogy egy eurós vételi ajánlatot tegyen az olasz tulajdonosoknak a fennmaradó 79 százalékra, többek között erről kellett volna dönteni a taggyűlésen.

A soproniakat az idő is sürgeti, mert január 25-ig van lehetőségük fellebbezést benyújtaniuk az élvonalbeli licenc bevonása ellen. Ezt azonban csak akkor tehetik meg, ha pótolták azokat a hiányosságokat - APEH-tartozás, a klub játékosaival és alkalmazottaival szemben fennálló tartozások rendezése -, melyek a rajtengedély bevonásához vezettek.

Amíg ezeket a problémákat nem oldják meg, új játékosokat sem igazolhatnak, miközben az első csapatból a bizonytalan helyzet miatt sorra távoznak a futballisták.