Vágólapra másolva!
Az angol klub hivatalos honlapja szerint négy és fél éves szerződést kötött a Newcastle United élvonalbeli labdarúgócsapatával Kádár Tamás, a Zalaegerszeg utánpótlás-válogatott védője. Információnk szerint a játékos vételára 1,2 millió euró volt.

Kádár december végén sikeres próbajátékon vett részt a Bolton és a Newcastle együttesénél is, előbbi - ha hinni lehet a szigetországi lapoknak - 650 ezer fontot kínált érte.

"Nagy álmom vált valóra azzal, hogy egy angol élvonalbeli klubban játszhatok - nyilatkozta Kádár, a ZTE hivatalos honlapján. "Célom természetesen, hogy minél előbb az első csapatba verekedjem magam, és ott minél többet futballozhassak."

A hírek szerint a játékos legdrágább magyar védő, a ZTE-honlap szerint azonban a felek az átigazolási díjról nem adtak ki hivatalos közleményt, az ügyletet titokként kezelik. Információnk szerint Kádár vételára 1,2 millió euró volt.

Amióta Kevin Keegan átvette a Szarkák irányítását, Kádár már a harmadik fiatal játékos, aki szerződtettek: a magyar védő előtt Ben Tozer a Swindon Town, Wesley Ngo pedig a francia Le Havre-tól szerződött az élvonalbeli együtteshez.