Vágólapra másolva!
A nyári átigazolási időszak egyik legtovább húzódó ügye Carlos Tévez transzfere volt, de az argentin támadó végül a Manchester Unitedben kötött ki, és a kezdeti nehézségek után egyre jobb formában focizik a Vörös Ördögöknél. A csatár már tíz gólnál és hét gólpassznál tart, és a jelek szerint maximálisan felvette a Premier League ritmusát.

- Első manchesteri gólját a Chelsea elleni rangadón szerezte. Milyen érzés volt?
- Fantasztikus. Mindig is szerettem a nagy meccseket, egy ilyen típusú játékosnak mindig fontos a gólszerzés. Persze akadnak mérkőzések, amikor erre nincs lehetőség, hiába teszel meg mindent a gól érdekében, és ez rendkívül frusztráló tud lenni. Ezt már a Manchester Unitednél is átéltem, de továbbra is bízom magamban és a csapattársaimban. A legfontosabb az első gólomnál az volt, hogy azok az emberek, akik bíztak bennem, kicsit megnyugodhattak. Én végig nyugodt maradtam, de páran nagy nyomás alatt voltak az én teljesítményem miatt.

- Hogy látja az aranyéremért folytatott küzdelmet? A Manchester United megvédi címét?
- A Manchester olyan, mint a Boca Juniors vagy a River Plate Argentínában: mindig az aranyéremért kell küzdenie, és ha nem nyeri meg, az kudarcnak számít. Szerintem a United számít az első számú favoritnak az Arsenal és a Chelsea mellett. Jelenleg ez a három klub a legerősebb Angliában.

- Milyennek találja az angol labdarúgás fizikális oldalát? Az ellenfelek megpróbálják elnyomni, kihasználni a testi adottságaikat?
- Ezt már a West Ham United játékosaként észrevettem, és az ott eltöltött idő segített abban, hogy jobban megértsem a Premier League-ben uralkodó játékstílust. Ráadásul a nyáron rendesen végig tudtam csinálni a felkészülést, és most már hozzászoktam az itteni stílushoz. Megijeszteni soha nem tudtak. Ha akkor nem féltem, amikor gyerekként a Fort Apache-ban törött üvegdarabokon fociztam, nálam sokkal nagyobbak ellen, akkor most sem fogok, a világ legjobb stadionjaiban és a legjobb játékvezetők mellett.

- Akkor teljesen felvette az angol bajnokság ritmusát? Változtatnia kellett a játékstílusán?
- Igen, úgy érzem, teljesen alkalmazkodtam. A stílusomon sem kellett sokat változtatni, csak a testi erőmet kell jobban használnom az ellenfelekkel szemben.

- Milyenek a benyomásai Sir Alex Fergusonról?
- Elsősorban az ő személye miatt éreztem úgy, hogy mindenképpen a Manchester Unitedbe kell igazolnom. Úgy érzem, hogy ő mindig kiáll mellettem, bármilyen negatív kritikát is kapok, ami nagyon fontos egy játékos számára. Amennyire én látom, szinte mindig a futballisták érdekei szerint dolgozik. Ellát a megfelelő taktikai tanáccsal és információval, de ezen kívül hagyja, hogy úgy játsszak, ahogy nekem a legjobb.

Forrás: EPA

- Más szerepkörben kell futballoznia, mint a West Hamben?
- Van egy kis különbség. Fergusonnál több szabadságot kapok elöl, bár természetesen sok függ attól, hogy ki ellen is játszunk. Hozzászoktam ahhoz, hogy néha visszalépek a támadósorból, hogy kisegítsem a középpályásokat, ahogyan azt korábban a Boca Juniorsban vagy a Corinthiansban is tettem. A West Hamnél annyiban más volt a helyzet, hogy gyakran szinte irányítóként kellett futballoznom.

- Sokak szerint ön és Wayne Rooney túlságosan hasonló típusú futballista ahhoz, hogy együtt játszanak. Egyetért ezzel?
- Természetesen nem. Mindenki láthatja, hogy kiválóan megértjük egymást a pályán, és ez az idővel csak még látványosabb lesz, hiszen még jobban megismerjük egymást. Így aztán még eredményesebben futballozhatunk.

Forrás: World Soccer

www.infosport-focivilag.hu