Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Chelsea 3,4 millió fontnak (1,19 milliárd forint) megfelelő összegért négy és fél évre szerződtette a 18 éves argentin Franco di Santót.

A klub hivatalos közleménye szerint a csatárnak olasz útlevele is van, így nincs akadálya annak, hogy akár már a hétvégén pályára lépjen a londoni együttesben.

"Megvalósult egy nagy álmom, igazi sztárokkal játszhatok együtt" - mondta a 193 cm magas futballista.

Di Santo a chilei Audax Italiano csapatától szerződött a szigetországba, korábbi klubjában 69 találkozón 16 gólt szerzett. Hazája U20-as nemzeti együttesében hat meccsen egyszer talált be a kapuba.

Nicolas Anelka és Braniszlav Ivanovics után Di Santo a harmadik játékos, aki a téli átigazolási időszakban a Chelsea-hez érkezett.

Di Santót Argentínában rendkívül nagy becsben tartják, sokan benne látják Diego Maradona utódját - igaz, ezt a címet sok mindenkire ráaggatták már az utóbbi években. A támadó tehetségét ugyanakkor jól jelzi, hogy a Manchester United és a Liverpool is próbálta megszerezni.

Di Santónak ugyanakkor nem lesz könnyű dolga, ha be akar kerülni a Chelsea-be, amely csatráposzton különösen erős, hiszen többek között Didier Drogba, Andrij Sevcsenko, Claudio Pizarro, Salomon Kalou és Nicolas Anelka is a Kékeket erősíti.