Társoldalunk:

Julio Cruz, a milánói Kertész

2008.02.03. 10:15

A következő idényben klubjával ismét megmutathatta magát a Bajnokok Ligájában, és a Feyenoord túl is jutott az első csoportkörön.

Cruznak az első szakaszban még nem volt eredményes, de a második csoportkörben a Chelsea FC ellen egyszer, az Olympique Marseille ellen pedig kétszer talált be. Közben a bajnokságban is a szokott módon termelte a gólokat, immár harmadik szezonjában ért el 15 találatot a holland élvonalban, és a jelek szerint ez a kiegyensúlyozottság a topligákban is vonzóvá tette. Olaszországból például a Bologna FC csábította, amely eladta egyik legjobb támadóját, a svéd Kennet Anderssont. A szintén jól fejelő Cruz remek utánpótlásnak tűnt, és a bolognaiak közel tízmillió eurót sem sajnáltak a csatárért, aki négyéves kontraktust írt alá.

Bolognában Cruznak egészen kiváló társa volt a csatársorban Giuseppe Signori személyében, a mérkőzések többségében ők alkották a támadó alakzatot. Az argentin focista a Napoli elleni idegenbeli bajnokin szerezte meg első gólját a Serie A-ban, és az ősszel több fontos találatot is elért, ám a Juventus FC ellen 0-1-es állásnál kihagyott egy tizenegyest, ami kissé visszavetítette a teljesítményét, ráadásul meg is sérült.

Azért így is eljutott hét gólig, a következő szezonban pedig már alig hagyott ki találkozót, és eredményesebb is volt: tíz góljával ő lett a csapat házi gólkirálya, és főleg a tavasszal ment neki jól a játék, az utolsó 12 játéknapon hét alkalommal volt eredményes.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK