Társoldalunk:

Dzsudzsák: A mérkőzés a legjobb edzés

2008.02.14. 18:06

Dzsudzsák Balázs volt a mezőny legjobbja csapata, a PSV Eindhoven szerda esti labdarúgó UEFA-kupa-mérkőzésén, melyen a hollandok 2-0-ra nyertek a vendég svéd Helsingborg ellen. A magyar válogatott játékost az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapján választották meg a találkozó emberének.

- Hogyan készült a PSV a találkozóra, és milyenek a korábbi debreceni tapasztalatai a nemzetközi meccseket megelőző napokról? - kérdezte a távirati iroda Dzsudzsákot, aki januárban szerződött a DVSC-től a PSV-hez, s eddigi nyolc mérkőzésén három gólt szerzett.
- Egészen más itt minden, kedden kiköltöztünk egy erdőbe, ahol csak mi voltunk, három edzésen vettünk részt, ezenkívül a taktikai megbeszélésen a szakmai stáb mindenkivel egyenként, illetve az egyes csapatrészekkel is megbeszélte a legfontosabb feladatokat.

- A Helsingborg elleni meccs irama, keménysége menyiben tért el attól, amit megszokott?
-
A holland bajnokikhoz képest nem éreztem jelentős különbséget. A mérkőzés nagy részében a mi akaratunk érvényesült, fölényben játszottunk, a helyzetek alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de nem vagyunk elégedetlenek, hiszen elértük a célunkat, nem kaptunk gólt és előnnyel utazhatunk a jövő csütörtöki visszavágóra.


- Sikerült már alkalmazkodnia a feszítettebb tempóhoz, a heti két tétmérkőzéshez?"

- Nagyon élvezem ezt a helyzetet, hiszen szerintem a mérkőzés a legjobb edzés. Minden futballista jobban szeret játszani, mint edzeni, egyáltalán nem vagyok fáradt. Magyarországon is sokat beszélgettünk arról a többiekkel, hogy nincs semmi értelme a két-három hónapos bajnoki szünetnek, sokkal jobb lenne három-négy naponta pályára lépni. Fejlődni is a meccseken lehet a legtöbbet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK