Vágólapra másolva!
Hihetetlen pechsorozat sújtja Ronaldót, az AC Milan brazil klasszisát, aki a Livorno elleni találkozón szenvedett ínszalagszakadást a bal térdében. A 31 éves csatár így várhatóan kilenc hónapos kihagyás előtt áll, és könnyen lehet, hogy ez az újabb sérülés egyben pályafutása végét jelenti.

Ronaldo a Livorno elleni olasz bajnokin a második félidő 12. percében állt be, de négy perccel később óriási fájdalmak közepette, hordágyon hagyta el a játékteret. Egy jobboldali beadásnál a két védő gyűrűjében lévő brazil támadó a bal térdéhez kapott majd, majd fájdalmas arccal a földre került.

Egyből látható volt, hogy nagy a baj, a csapattársak közül többen foglalkoztak a zokogó brazillal, mint azzal, hogy az éppen Ronaldóval viaskodó Vidigal kezezése miatt tizenegyeshez jutottak a piros-feketék. Ronaldót kórházba szállították, ahol kiderült, ínszalagszakadást szenvedett a bal térdében, így várhatóan kilenc hónapos kihagyás elé néz.

Az 1-1-gyel végződő mérkőzés lefújása után az egész csapat a kórházba sietett, hogy tájékozodjon a Fenomén becenévre hallgató gólzsák állapotáról. "Mindannyiunkat elszomorított a hír, hogy ilyen súlyos a sérülése" - nyilatkozta Carlo Ancelotti, a BL-győztes edzője. "Nem akarom azt mondani, hogy emiatt a pályafutásának is vége, majd az idő eldönti, hogy mi lesz a folytatás, de mindannyian mellette vagyunk, és szorítunk érte" - mondta Ancelotti.

"Szörnyű hangot hallottam, olyat, mint valami csattanás, nagyon furcsa volt" - ezek már Marco Amelia, a Livorno kapusának a szavai, aki a közelben tartózkodott a balszerencsés jelenetnél.

Ronaldo 1999 novemberében, még az Inter játékosaként hasonló sérülést szenvedett a jobb térdében, akkor fél éves kihagyás után 2000 tavaszán tért vissza, de április 12-én, a Lazio elleni kupamérkőzésen hat percnyi játék után ismét elszakadt a térdszalagja.

Visszatérésére csak két műtéttel és 17 hónappal később, 2001. szeptember 19-én, a román FC Brasov elleni UEFA-kupa-mérkőzésen került sor, ám a csapat mestere, Héctor Cúper nem erőltette a szerepeltetését, így Ronaldo a szezon során összesen csak hét bajnokin játszott. Sokak szerint ennek is volt köszönhető, hogy a támadó a 2002-es világbajnokságon olyan kirobbanó formában futballozott, és gólkirályi címet szerzett, illetve aranyéremre vezette a selecaót.

Forrás: Getty Images

A csere után pár perccel viszont nagy fájdalmak közepette, hordágyon távozott a pályáról

Nem csoda, hogy az Inter hívei "árulásként" értékelték, hogy Ronaldo az ázsiai tornát követően elhagyta a klubot, és a Real Madridba szerződött. A spanyol fővárosban sem kerülték el a sérülések, a korábban műtött térdével a Realnál is voltak gondjai, de csak kisebb kihagyásokra kényszerült.

A Milanban nyáron kezdődött a kálváriája, amikor a klub ünnepségén elrúgott egy labdát, ami combsérülést eredményezett, ráadásul a vártnál komolyabbat, mivel csak november 25-én, a Cagliari ellen lépett először pályára az idényben. Amikor január 13-án, a Napoli elleni 5-2-es győzelem alkalmával Roni két gólt szerzett, mindenki azt hitte, hogy ismét a régi Ronaldót láthatjuk majd, de ez a mostani sérülés könnyen lehet, hogy egy szenzációs karrier végét jelenti...