Vágólapra másolva!

Gera gólt szerzett, Ferencziék kiverték a Liverpoolt

Meglepetésekkel folytatódott az angol labdarúgó FA-kupa sorozata. Kiesett ugyanis a Liverpool, amelyet a Ferenczi Istvánnal felálló Barnsley verte meg az Anfield Roadon, míg a gólt szerző Gera Zoltán vezérelte West Bromwich 5-0-ra nyert a Coventry vendégeként. A német bajnokságban a Karlsruhe 0-2-ről állt fel a Leverkusen ellen, a Serie A-ban 29 bajnoki mérkőzés óta nem szenvedett vereséget az Inter, amely ezúttal a Livornót tángálta el. Spanyolországban a Real Madrid botlott, a királyi gárda a Betis otthonában szenvedett 2-1-es vereséget.

Meglepetésekkel folytatódott az angol FA-kupa küzdelemsorozata. Az 5. forduló szombati mérkőzésein kiesett a Liverpool, amely ugyan Kuyt találatával 1-0-ra vezetett, ám a Ferenczi Istvánnal felálló másodosztályú Barnsley nemcsak egyenlíteni tudott, hanem a 91. percben egy büntetőgyanús szituációt követően (miután a játékvezető nagyvonalúan továbbot intett) Howard 16 méteres bombájával a győzelmet is megszerezte.

Továbbment a harmadosztályú Bristol Rovers is, a győzelmet a 26. születésnapját ünneplő Rickie Lambert harcolta ki, a 84. percben ugyanis az ő szakabdrúgása pattant meg a Southampton játékosán, Jermaine Wrighton, alaposan becsapva Kelvin Davis kapust.

A West Bromwich Albion gálaelőadást rendezett a Coventry otthonában, amely Doyle 48. percben történt kiállításáig még csak-csak tartotta magát, végül 5-0-s pofonba szaladt bele. A WBA utolsó találatát Gera Zoltán jegyezte.

Sir Alex Ferguson rangadóval ünnepelte azt a tényt, hogy századik FA-kupa-mérkőzésén ült a kispadon. A Manchester United ugyanis az Arsenalt fogadta, s már az első negyedóra végén megszerezte a vezetést. Egy bal oldali szögletet követően röviden mentettek a londoni védők, Anderson a 16-os vonalától fejelte vissza a labdát, amelybe Rooney az ötösön okosan belecsúsztatott (1-0).

Eszement tempóban játszott a MU, az Ágyúsok képtelenek voltak követni az eseményeket. A 19. percben Nani kevergetett a bal oldalon, az alapvonaltól középre emelt, az érkező Fletcher pedig közelről a hálóba bólintott (2-0).

S még hol volt a vége? A 38. percben Michael Carrick a félpályáról ívelt a védők mögé, Nani kiválóan érkezett, s úgy lőtt a bal sarokba, hogy a jobbra mozduló Lehmann már nem tudott visszavetődni a labdáért (3-0).

A második játékrész elején megfogyatkozott az Arsenal, Eboue ugyanis durván beleszállt Evrába. A MU-fölény a 78. percben érett ismét góllá, Nani újabb beadását Fletcher bólintotta a léc alá (4-0).

Eredmények, FA-kupa, 5. forduló:
Manchester United - Arsenal 4-0 (3-0)
MU:
Van der Sar - Brown, Ferdinand, Vidic, Evra - Fletcher, Carrick, Anderson (Scholes, 72.), Park - Rooney (Saha, 71.), Nani
Arsenal: Lehmann - Hoyte, Gallas, Toure, Traore - Eboue, Fabregas (Flamini, 70.), Silva, Hleb (Adebayor, 70.) - Eduardo (Senderos, 71.), Bendtner
gól: Rooney (15.), Fletcher (19., 74.), Nani (38.)
piros lap: Eboue (49., Arsenal)

Bristol Rovers - Southampton 1-0 (0-0)
gól:
Lambert (84.)

Cardiff - Wolverhampton 2-0 (2-0)
gól:
Whittingham (2.), Hasselbaink (11.)

Chelsea - Huddersfield 3-1 (1-1)
gól:
Lampard (18., 60.), Kalou (70.), illetve Collins (45.)

Liverpool - Barnsley 1-2 (1-0)
gól:
Kuyt (32.), illetve Foster (57.), Howard (90.)

Coventry - West Bromwich Albion 0-5 (0-1)
gól:
Brunt (12.), Bednar (59.), Bednar (69., büntetőből), Miller (76.), Gera (78.)
kiállítás: Doyle (48., Coventry)