Társoldalunk:

Halmosi lepipálhatja Messit és Rooneyt

2008.02.25. 19:55

Halmosi Péter a múlt héten válogatott formában játszott, a Plymouth balszélsője két meccsen három gólt szerzett az angol másodosztályú Championshipben, a legszebb a Southampton elleni találata volt, amellyel "kvalifikálta magát" e heti gólszépségversenyünkbe. Ám nem lesz könnyű dolga Halmosinak, ha meg akarja nyerni a szavazást, hiszen a top 10-be olyan nagy nevek is bekerültek, mint Thierry Henry, Wayne Rooney vagy éppen Lionel Messi, akik szintén parádés gólokkal rukkoltak elő. Persze a többiekről sem szabad megfeledkezni, nézzék csak meg, hogy Morrone, Diamanti vagy Luis Fabiano a befejezés milyen szép módját választotta. Miután megtekintették a kínálatot, szavazzanak a hét legszebb góljára!

Jól kezdődött a hét Halmosi Péter számára, kedden a Plymouth magyar légiósa szerezte az első gólt a Southampton otthonában: egy kiugratás után betört a 16-oson belülre, majd ballal kipókhálózta a bal felsőt (az Argyle végül 2-0-ra nyerte meg a meccset).

A szélső egyébként szombaton is remekelt, a Burnley ellen 3-1-re megnyert hazai találkozón kétszer is eredményes volt - középpályás létére 7 góllal vezeti az immáron feljutással kacérkodó Plymouth házi góllövőlistáját.


A Liverpool a BL-szerdán 2-0-ra legyőzte az Intert, s bizony szép volt Steven Gerrard utolsó percben lőtt bombagólja, ám ennél is mutatósabb Fernando Torres hét végi találata. Jogos a kérdés - melyik a három közül? A spanyol ugyanis triplázott a Middlesbrough elleni bajnokin, s bár a második, 24 méterről szerzett gólja nem volt csúnya (sőt!), a harmadik ennél trükkösebb volt, ezért ez a befutó: a 'Pool-csatár szemtelenül lőtte el a labdát védője, valamint a kifutó kapus mellett-felett.


Térjünk vissza kicsit még a Bajnokok Ligájára, nem lehet ugyanis szó nélkül elmenni a Barcelona teljesítménye mellett, amely idegenben 3-2-re verte a Celticet. Tudjuk, Puskás Öcsit lehetetlen utánozni, ám Lionel Messi megpróbálta, és sikerült neki - a csel, amelyet 2-2-nél vetett be, igencsak ismerős lehet a magyar szurkolók számára...


Ugyanezen a meccsen Thierry Henry is a legjobbkor villant, ő a két Messi-gól között mutatta meg, hogyan lehet laza bokamozdulattal eltekerni a labdát a hosszúba.


A szombati Torino-Parma olasz bajnokin potyogtak a gólok, a 4-4-re végződött meccsen főleg a vendégek figyeltek oda az esztétikumra. 1-0-s hazai vezetés után a parmai Gasparroni egyenlített a 28. percben, majd 4 percre rá ugyanő szabadrúgásból óriási gólt vágott. A harmadik vendéggól Morrone nevéhez fűződik, aki 22 méterről, kapásból durrantott a torinói kapuba (0:40-től tekinthető meg az egymás után esett két gól).

Gasparoni gólja tetszett:


Morrone gólja tetszett:


A Livorno-Napoli meccsen a hazaiak játékosa, Diamanti mutatta meg, miképp kell tökéletesen elvégezni egy pontrúgást. Pechjére az álomgól nem ért még pontot sem a délolasz gárda ellen.


Ugorjunk át egy másik latinos bajnokságba, a Primera Divisiónba. A Sevilla 5-0-ra kiütötte a Zaragozát, s a duplázó Luis Fabiano egyik gólja egészen parádés volt: a gyorspasszos előkészítés csakúgy, mint az átemeléses befejezés.


A Valencia-Huelva találkozón, 1-0-s hazai vezetésnél Carlos Martins megmutatta, mit is neveznek jobb pipának - a gól egy vendégpontot ért (1:16-nál tekinthető meg).


S ha már Angliával kezdtünk, fejezzük is be azzal: Wayne Rooney "nyesési képességeiről" próbálta meggyőzni a MU-drukkereket a Newcastle ellen, s jelentjük, sikerült neki - 21-ről nagyon szépen tekerte el a labdát a hazai védelem mellett. A Szarkáktól három pontot loptak el a Vörös Ördögök, az 5-1-es győzelemből Rooney két góllal vette ki a részét, alább a másodikat csodálhatják.Múlt héten olvasóink fölényesen Gera Zoltán gólját választották a legszebbnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK