Vágólapra másolva!
Már a legjobb 16 között elbúcsúzott a címvédő AC Milan a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután az idegenbeli 0-0 után hazai pályán 2-0-ra kikapott az Arsenaltól. A Manchester United begyűrte a Lyont, s 2-1-es összesítéssel ment tovább, a Barcelona is szűken győzött, de kettős sikerrel jutott a negyeddöntőbe. A Sevilla csak 3-2-t ért el a rendes játékidőben a Fenerbahce ellen, így hosszabbításra, majd büntetőrúgásokra került sor. A 11-eseknél a mérkőzésen két potyagólt kapó Demirel kapus három lövést is hárított, így végül a törökök jutottak a legjobb nyolc közé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
AC Milan (olasz) - Arsenal FC (angol) 0-2 (0-0)
Milánó, 82 ezer néző
v.: Konrad Plautz (osztrák)
Milan: Kalac - Oddo, Nesta, Maldini, Kaladze - Ambrosini, Pirlo - Gattuso - Kaka - Pato, Inzaghi (Gilardino, 69.)
Arsenal: Almunia - Sagna, Senderos, Gallas, Clichy - Eboué (Walcott, 71.), Flamini, Fabregas, Diaby - Hleb (Gilberto, 90.) - Adebayor
gól: Fabregas (84.), Adebayor (92.)

A hazai csapatban Emerson sérülés miatt maradt ki, de erősen kérdéses volt a szereplése Alessandro Nestának, Andrea Pirlónak, illetve Clarence Seedorfnak is. Felépült viszont Kaká, aki így a kezdőcsapatban is találta magát.

Az Arsenal nagy problémája, hogy elfogytak a csatárai: Eduardo da Silva súlyos sérülést szenvedett, és Robin van Persie sem teljesen egészséges. Így aztán Arséne Wenger Emmanuel Adebayorral, illetve Nicklas Bendtnerrel variálhatott, végül előbbinek szavazott bizalmat. A középpályáról Tomás Rosicky, a hátvédsorból pedig Kolo Touré hiányzik sérülés miatt.

Az első mérkőzés 0-0-ját követően Wenger mester úgy niylatkozott, legalább csapata saját játékát játszhatja, azaz nem kell az előny tudatában bekkelnie. Ennek megfelelően Adebayort Hleb támogatotta a támadások során, s ne feledkezzünk meg a középpályáa agytrösztjéről, Fabregasról sem.

A mérkőzés első lövését Hleb jegyezte, méterekkel kapu fölé lőtt, a másik oldalon viszont a Milan gyorsan három szöglethez jutott, de csak riadalmat okoztak a vendégeknek.

A 13. percben Adebayor passzát követően Diaby 20 méterről a bal felső sarok mellé csavart. Gyorsan jött a válasz, Pirlo 10 méterről, csizmaszárral lőtt, Almunia könnyedén hárított.

A 19. percben varázsoltak a milánói brazilok: Kaká szerzett labdát a félpályán, elképesztő iramban a 16-os bal oldali csücskéig száguldott, majd az öt védőt megkerülő Pató elé csavart, aki az ötös jobb sarkától emelni akart, de gyatra kísérletét Almunia fogta.

Aztán Inzaghi kerülhetett volna ziccerbe, de a lövés pillanatában a messziről érkező Clichy óriásit mentett. A 28. percben Adebayor 16 méteres löketét Kalac tolta léc fölé. A 33. percben Nesta buktatta Hlebet a 16-os vonalán, az osztrák játékvezető mindenki megrökönyödésére a fehérorosz labdarúgónak mutatta fel a sárga lapot színészekdésért...

A 34. percben Fabregas büntethett volna, ám a 16-os vonaláról (szinte ugyanonnan, ahol Hlebet "eltakarították") a lécet döngette meg. A félidő 0-0-lal ért véget.

A második játékrész Arsenal-lehetőséggel indult, az előrelopakodó Senderos - megelőzve Nestát - azonban nem tudott túljárni Kalac eszén. Az 54. percben Pirlo szabadrúgása tréfálta meg majdnem Almuniát, a kapus szerencséjére szögletre pattant róla a labda.

A 79. percben Pato 17 méteres bombája szállt a jobb kapufa mellé. A 84. percben aztán váratlanul megszerezte a vezetést az Arsenal. Fabregas terelgette a labdát, végül 30 méterről lőtt, a játékszer megpattanva és megcsúszva füvőn a jobb sarokba vágódott - Kalac hiába repült, nem érhette el (0-1).

A kegyelemdöfést Adebayor adta meg, aki a csereként beálló Walcott beadását egy lépésről pofozta a hálóba (0-2).

A Milan tehát címvédőként kiesett, csakúgy, mint az előző három szezonban a Barcelona, a Liverpool és a Porto - azaz zsinórban negyedik évad telik el úgy, hogy a BL-győztes nem jut a legjobb nyolc csapat közé.