Társoldalunk:

Hazai pályán esett ki a BL-címvédő Milan

2008.03.04. 20:42

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
FC Sevilla (spanyol) - Fenerbahce (török) 3-2 (3-1, 3-2) - büntetőkkel 2-3
Sevilla, Ramón Sánchez-Pizjuán-stadion
v.: Massimo Busacca (svájci)
Sevilla: Palop - Daniel Alves, Escudé, Dragutinovic, Adriano - Jesús Navas (Arouna Koné, 105.), Poulsen (Maresca, 91.), S. Keita, Diego Capel - Kanouté, Fabiano (Renato, 78.)
Fenerbahce: Demirel - Gönül, Lugano, Edu, Vederson - Deivid, Sahin (Sentürk, 63.), Aurélio, Boral (Kazim Kazim, 111.) - Alex (Bilgin, 112.) - Kezman
gól: Daniel Alves (5.), S. Keita (9.), Kanouté (41.), illetve Deivid (20., 79.)

A Sevilla ugyan 3-2-es hátrányból várhatta a visszavágót, ám biztató jel lehetett a számára, hogy legutóbbi hat európai kupamérkőzését megnyerte a Ramón Sánchez Pizjuán-stadionban

A Sevilla mestere, Manolo Jiménez a hét végi bajnokin Luís Fabianót, Seydou Keitát és Diego Capelt is kihagyta a kezdőből (a piros-fehérek ki is kaptak a Deportivótól), de a törökök is erősen tartalékosan álltak fel az Ankaragücü ellen, és csak egy sovány gól nélküli döntetlenre voltak képesek - a jelek szerint mindkét fél már a BL-re koncentrált.

Gyorsan ledolgozta egygólos hátrányát a Sevilla, a törökországi 3-2-es vereséget követően ugyanis az 5. percben Selcuk Sahin szabálytalankodott Kanoutéval szemben, a szabadrúgást Daniel Alves a rosszl felálló sorfal mellett középre lőtte, Demirel pedig beütötte a labdát a jobb sarokba (1-0).

Újabb négy perc elteltével ismét a török háló zörrent, Keita 30 méterről tüzelt, Demirel ezúttal a labda mellé öklözött (2-0). Ám a Fener nem adta fel, úgy tűnt, a két fél gólzáporos összecsapásokra rendezkedett be: a 20. percben Alex szögletét követően Deivid jobblábas lövéssel szépített (2-1).

Bár kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, a 41. percben mégis a Sevilla szerzett újabb gólt, Kanouté lövése megpattant egy védőn, alaposan becsapva a másik irányba mozduló hálóőrt (3-1).

A második félidőben átadta a kezdeményzés lehetőségét a Sevilla, a törökök pályára küldték Sentürköt is, s amikor már úgy érezhették a spanyolok, kézben a mérkőzés, akkor a 79. percben Deivid ismét betalált, s meccsnullra hozta a párharcot (3-2).

Következhetett a hosszabbítás, amelynek első részében két Deivid-lövés mellett egy Renato-próbálkozást lehetett feljegyezni. Az utolsó pillanatokban a Fener még kihasználta utolsó két cserelehetőségét, ám az eredmény nem változott.

Büntetők döntöttek.

Kanouté révén a Sevilla kezdett, a mali támadó nem rontott (1-0). Vederson is magabiztosan helyezett a jobb sarokba (1-1).

A második körben Escudé büntetőjét Demirel kifogta, ám nincs Fener-előny, mert Edu lövését Palop hárította.

Dragutinovic higgadt maradt (2-1), csakúgy, mint Aurelio (2-2).

Maresca büntetőjét a megtáltosodott Demirel hárította, Kezman nem rontott, előny a törököknél (2-3).

Az utolsó körben Daniel Alves lövését is kitornászta Demirel - így büntetőkkel a Fenerbahce jutott a legjobb nyolc közé.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK