Vágólapra másolva!
A rendőrség döntése értelmében zárt kapuk mögött kell megrendezni a Szőnyi úton szombaton 16 órától az FC Tatabánya-Győri ETO mérkőzést a labdarúgó Soproni Ligában - erről a tatabányai klub honlapja számolt be. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdára ígérte a határozat indoklását.

A tatabányaiak azért nem játszhatják saját pályájukon a hazai meccseiket, mert ott nincs világítás. Az egyesület a Szőnyi úti stadiont választotta ideiglenes otthonnak, az első tavaszi fordulóban, a Vasas ellen azonban a rendőrség csak zártkapus mérkőzést engedélyezett, bár később, a magyar szövetség (MLSZ) közbenjárására 600 drukker a helyszínen nézhette végig a találkozót.

Az MLSZ hozzájárult ahhoz, hogy Siófokon rendezze a Paks a Kaposvár elleni szombati 16 órakor kezdődő mérkőzését. Gellei Imre együttese azért nem játszhat saját stadionjában, mert a tavaszi idény rajtjára nem készült el a világítás. A klub jelezte, hogy a munkálatok március 22-re befejeződnek, így akkor a Vasast - reményeik szerint - már valóban hazai pályán fogadhatják.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a rendezői létszám növelésére kötelezte a Zalaegerszeget az Újpest elleni, pénteki Soproni Liga-találkozón történt rendbontások miatt. A két csapat szurkolói a szünetben összecsaptak egymással, a rendbontókat a rendőrök könnygáz bevetésével fékezték meg.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a zalaiaknak soron következő két hazai meccsükön tíz fővel növelniük kell a rendezői létszámot, ezenkívül külön szövetségi ellenőrt kell kérniük és az intézkedések költségei a klubot terhelik.

Az újpestiek visszaesőnek számítanak, mivel nem ez volt az első botrányuk a szezonban. A fővárosi lila-fehéreknek a következő idegenbeli találkozójukra tízfős rendezői csapatot kell biztosítaniuk, amely a hazaiakkal együttműködve segít a rend fenntartásában, emellett egy külön kirendelt szövetségi ellenőr költségei is őket terhelik.

A kiállított játékosok - Cseri Gergő (REAC), Weitner Ádám (Paks), Pintér Zoltán (DVTK-Borsodi) - egy-egy bajnokin nem léphetnek pályára.