Társoldalunk:

Slágerlistás futballsztárok

2008.03.19. 20:34

Magyarországon a legnépszerűbb klubcsapat, a Ferencváros járt az élen az indulókban ("Fradi volt, Fradi lesz, míg a földön ember lesz"), majd az 1986-87-es bajnokság győztese, az MTK-VM is úgy érezte, ezt a diadalt meg kell zenésíteni.

Így született meg a dal, amelynek feléneklésében a csapat tagjain kívül Verebes József mesteredző is részt vett: "Meglátja Mester, menni fog, hogy győzünk régen nem titok, a hálóban már ott ragyog a gól, a GÓL!"

Valami hasonlóban reménykedett Lothar Matthäus is, bár a magyar válogatott jelenlegi német kapitány még a sikerek előtt vitte stúdióba az együttest: az Airport együttessel közösen felénekelt "Győzni kell!" című dal azonban hiába szólt az utolsó négy világbajnoki selejtezőn, mindössze Málta ellen sikerült teljesíteni a címben foglaltakat.

Szólókarrierben Albert Flórián hallatta először hangját: a 60-as években a nagy Fradi-drukker Aradszky László társaként elárulták mindenkinek, hogy "Nem is olyan nagy dolog a foci".

Ugyancsak dalra fakadt Nyilasi Tibor és Törőcsik András, az utolsó 25 év talán két legjobb magyar labdarúgója, de énekelt a tragikusan fiatalon elhunyt Fradi- és MTK-kapus, Zsiborás Gábor is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK