Vágólapra másolva!
Eseménydús héten van túl a labdarúgás világa, hiszen a Bajnokok Ligájában (egy kivételtől eltekintve) kialakult a legjobb nyolc mezőnye, az FA-kupában sorra hullottak a sztárklubok, Franciaországban pedig eldőlni látszik az aranyérem sorsa - hogy csak a legfontosabb történéseket említsük. Álomcsapatunk tagjainak többsége is nagyrészt ezeken a mérkőzéseken villogott.

Kapus:

Manuel Neuer (német, FC Schalke 04): a gelsenkircheni együttes három egymást követő vereség után végre ismét nyert a Bundesligában, de ami még fontosabb, a Bajnokok Ligájában is bejutott a legjobb nyolc közé. Ehhez az FC Portót kellett kivernie a Schalkénak, és a büntetőpárbajban Neuer kapus két tizenegyest is védett - nem is beszélve a korábban bemutatott bravúrjairól.

Hátvédek:

Zdenek Grygera (cseh, Juventus FC): a jobbhátvéd kiválasztásánál csaltunk egy kicsit, mert bár Grygera általában a védelem jobb oldalán szokott szerepelni, a hét végén balhátvédet játszott a Juventusban. Ez azonban egyáltalán jelentett problémát számára, hiszen a Genoa ellen góllal és gólpasszal járult hozzá a torinói győzelemhez.

Ezequiel Garay (argentin, Racing Santander): a kantábriai együttes a hét végi győzelmével egészen az ötödik helyre jött fel a Primera Divisiónban, és ha a csapat így folytatja, akkor a következő idényben kiléphet a nemzetközi porondra. Kérdés, hogy az argentin középhátvéd akkor is a Racing játékosa lesz-e, hiszen több élcsapat is csábítja - a Real Betis ellen remek teljesítménnyel és egy góllal bizonyította képességeit.

Sylvain Distin (francia, Portsmouth FC): az FA-kupában rengeteg meglepetés született a hét végén, és a sort a Pompey nyitotta, amely a Manchester Unitedet verte ki. A Vörös Ördögöknek megvoltak a helyzeteik, de a Portsmouth hősiesen védekezett, Distin például több alkalommal az utolsó pillanatban szerelt - Owen Hargreaves ziccerénél szinte a semmiből tűnt elő.

Robbie Kozluk (angol, Barnsley FC): aligha lehet kérdés, hogy a hét vége legnagyobb szenzációját Ferenczi István csapata okozta azzal, hogy kiverte az FA-kupából a Chelsea FC-t. A Barnsleyból mindenki pazar teljesítményt nyújtott, de a balhátvéd Kozluk különösen heroikusan védekezett, és a kellő pillanatban valahogy mindig odaért a labdához.

Középpályások:

Pablo Hernández (spanyol, Getafe CF): a madridi kiscsapat a múlt héten rendkívül jól szerepelt, hiszen az UEFA-kupában idegenben győzte le a portugál Benficát, majd a bajnokságban szintén vendégként gyűjtötte be a három pontot a Real Murcia ellen. A csapat középpályása, Pablo Hernández mind a két összecsapáson betalált, és ha így folytatja, akkor hamarosan egy sztárklubban köthet ki.

Forrás: Getty Images

Francesc Fabregas (spanyol, Arsenal FC): idén sem lesz címvédés a Bajnokok Ligájában, hiszen a legutóbbi győztes AC Milan a nyolcaddöntőben kiesett az Ágyúsok ellen. A londoni gárda 2-0-ra nyert Milánóban, és a meccs legjobbja Fabregas volt, aki elképesztő munkát végzett, és a hajrában a gólszerzésre is volt ereje. A középpályás a hét végi, Wigan Athletic elleni bajnokin is jól futballozott, és nem rajta múlott, hogy ekkor elmaradt a győzelem.

Mathieu Bodmer (francia, Olympique Lyon): nem akármilyen rangadóra került sor a Ligue 1-ben a hét végén, hiszen a listavezető lyoniak a második Girondins Bordeaux-t fogadták, és győzelmük alighanem azt jelenti, hogy az idén is az övék lesz az aranyérem. A meccs hőse a hazaiak középpályása, Bodmer volt, aki két góllal vette ki a részét a diadalból - főleg a második találat volt szépségdíjas.

Franck Ribéry (francia, Bayern München): a bajorok gall középpályása egyszerűen ellenállhatatlanul futballozik mostanában, és az sem veti vissza, ha Ottmar Hitzfeld csak csereként számít rá. Az RSC Anderlecht ellen például a szünetben beállva szerzett gólt és adott két gólpasszt, hogy a Karlsruher SC elleni bajnokin már a kezdő tizenegy tagja legyen - és ismét betaláljon.

Csatárok:

Mario Gomez (német, VfB Stuttgart): a svábok ugyan képtelenek megismételni egy évvel korábbi teljesítményüket, amikor megnyerték a német pontvadászatot, és hogy most legalább a középmezőnyben ott vannak, az elsősorban Gomeznek köszönhető. A csatár a Werder Bremen elleni rangadón mesterhármast ért el, és így immár 14 találattal vezeti a Bundesliga góllövőlistáját.

Forrás: Getty Images

Juan Arango (venezuelai, RCD Mallorca): a hét végi bajnokira kilátogató mallorcai drukkerek aligha gondolták volna, hogy történelmi meccsre mennek, de kedvenceik kellemes meglepetést okoztak neki. A Mallorca ugyanis 7-1-re verte a Recreativo Huelvát, Arango ebből hármat vállalt - és ezzel az első mallorcai focista lett, aki két mesterhármast ért el a Primera Divisiónban.

www.infosport-focivilag.hu