Vágólapra másolva!
Az Újpest FC a téli szünetben egymillió euróért szerződtetett futballistákat és a klub irányítói a bajnokság megnyerését tűzték ki célul. Azonban a csapat utolsó három tétmérkőzésén - egy Ligakupa és két bajnoki - vereséget szenvedett, 12 gólt kapott, a tabellán jelenleg hatodik. A szurkolók az MTK-tól elszenvedett vereség után Urbányi István vezetőedző távozását követelték.

- A hétvégi újabb kínos vereség után megfordult a fejében a lemondás? - kérdezte a távirati iroda Urbányit.
- Nem. Ennek több oka van. Egyrészről meglátásom szerint mindhárom mérkőzésen dominált a játékunk és a stílusunk, azaz nem csapatként vertek meg minket, hanem egyéni hibák miatt. Márpedig ha a rendszer működik, akkor addig kell csinálni, amíg hagyják, s nem szabad egy hét kudarca miatt távozni. Másrészről a csapat felől továbbra is érzem a bizalmat - mondta Urbányi.

- Mit érzett, amikor a szurkolók kórusban válogatott szidalmakkal illették?
- Az Urbányi takarodj rigmust úgy fordítottam le magamnak, hogy Urbányi gondolkodj. Nem szabad félni az elvárásoktól, sokkal inkább meg akarok felelni nekik. Az egy hét alatt elszenvedett három vereség miatt nem dőlt össze a világ, a hátrányunk hat pont a listavezető MTK-val szemben, azaz továbbra is elérhetőnek tartom a kitűzött a célt, a bajnoki címet. Ugyan két fontos csatát most elvesztettünk, de a háborút még nem.

- Melyek az okai az Újpest vártnál gyengébb szereplésének?
- Két védő sérülés miatt kiesett, kettő túl későn érkezett a csapathoz, az ötödik pedig kihagyta a felkészülést sérülés miatt. Hiába szeretném a legjobb csapatot pályára küldeni, ha a körülmények máshogy alakulnak. Továbbá az MTK ellen a játékmesterre, Foxira sem számíthattam, ami pedig a támadójátékunkat változtatja meg alapjaiban. A bírókkal nem szoktam foglalkozni, most sem szeretném tenni, de Szabó Zsolt kapitális hibát követett el, amikor 1-1-nél befújta a sorsdöntőnek bizonyuló büntetőt.