Vágólapra másolva!
A Győri ETO labdarúgócsapata nem állíttat szobrot a 2004 januárjában elhunyt Fehér Miklós emlékére. Erről a klub tájékoztatta szerdán a távirati irodát.

"Nem kívánunk a gyászoló család akarata ellen menni, ezért nem állítunk Fehér Miklósnak, a Benfica és az ETO korábbi játékosának emlékszobrot. Elfogadjuk Fehér Miklós édesapjának azon döntését is, miszerint a jövőben nem kíván az ETO-val kapcsolatot ápolni. Számunkra érhetetlen döntése, de ha a gyászoló család számára ez hoz megnyugvást, akkor ez ellen sem kívánunk tenni. Ugyanis az ETO számára is fájdalmas az, ami Fehér Miklós tragikus halála kapcsán időről időre történik, azaz a méltó tiszteletadás ellenére, mint volt nevelőegyesülete sokszor kerültünk jogtalanul méltatlan helyzetbe" - áll többek között a klub közleményében.

A szobor - amely Kligl Sándor alkotása - már elkészült, és a korábbi tervek szerint a pünkösdi emléktornán avatták volna fel. A műalkotást - sajtóértesülések szerint - a magát becsapottnak érző szobrászművész ingyen felajánlotta Fehér Miklós szüleinek.