Vágólapra másolva!
Buzsáky Ákos a múlt héten szerzett egy ritkán látható gólt Angliában, még az angol sajtóban is arról kérdezgették a Queens Park Rangers légiósát, tudatos volt-e a mozdulat, amellyel "érdekesen" a hálóba emelte a labdát. A Premier League-ben vitézkedő Portsmouth által is megkörnyékezett középpályás nagy esélyese legfrissebb gólszépségversenyünknek, ám nem szabad elfelejteni - a Spurs-csatár Berbatov, a Werder-támadó Diego, a Juve-ász Iaquinta és a Fiorentina-gólvágó Mutu is felettébb mutatós gólt szerzett, így óriási versenyfutás várható. Csakis úgy dönthetnek korrektül a legszebb gólról olvasóink, ha megnézik a top 10-es kínálatot, s utána voksolnak - nem könnyű a döntés, de eddig még sohasem csalódtunk szavazóink szépérzékében.

Az egyik legjobb formában lévő magyar játékos, Buzsáky Ákos az elmúlt héten is fontos szerepet játszott a Queens Park Rangers mérkőzésein, a Blackpool elleni 3-2-es siker alkalmával az első gól fűzödött a nevéhez, majd a Scunthorpe ellen a mindent eldöntő találat előtt osztott ki egy asszisztot.

A Blackpool elleni gól igen látványosra sikerült, egy balról érkező beadást ballal, dropból küldött a kapuba furának tűnő mozdulattal, bár sokan vitatták, hogy tudatos volt-e részéről a megoldás, később egy interjúban elismerte, hogy így akarta. Nem véletlen, hogy a Premier League-ben szereplő Portsmouth is felfigyelt a magyar légiósra.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=2nHs47jsZH9rkKEN173301outform.html400350


Egy másik magyar érdekeltségű találkozó gólját is beválasztottuk a tízes listára, a PSV-Tottenham UEFA-kupa-nyolcaddöntőn ugyan Dzsudzsák Balázs nagyon fontos büntetőt értékesített, de ahhoz, hogy a párharc végül tizenegyesekkel dőljön el, kellett Dimitar Berbatov mesés mozdulata a rendes játékidő hajrájában. A bolgár támadó Chimbonda jobb oldali beívelése után 15 méterről, kapásból zúzta be a labdát a bal alsóba, az már nem az ő hibája, hogy ez sem volt elég a Spurs továbbjutásához.

http://www.dailymotion.com/swf/x4oydv&v3=1&related=1173302outform.html400350


Nem fékez a Getafe, a madridi kiscsapat a Benficát is eltakarította az útból az UEFA-kupában, és a következő körben majd a Bayern ellen mutathatja meg, hogy Spanyolországban van élet a Barcán, a Real Madridon és a Sevillán kívül is. A luzitánok elleni második meccsen Juan Angel Albín törte le a vendégek lelkesedését, az uruguayi középpályás előbb átugrotta a becsúszó Kacuranisz lábát, majd lazán átemelte a kifutó kapust.

http://www.youtube.com/v/z5_N02pV_Lw&hl=en173303outform.html400350


A Werder Bremen nem lesz már érdekelt a második számú európai kupasorozat negyeddöntőiben, a brémaiak 2-0-ra kikaptak Glasgow-ban a Rangerstől, és a Weser-stadionban csak egy gólt sikerült ledolgozni a hátrányból. Igaz, az az egy legalább szép volt, Diego egy kifejelt labdát mellre vett, majd becsapta a rárontó védőket, és ballal kilőtte a bal alsót.

http://www.youtube.com/v/qSltT_rD6lc&hl=en173304outform.html400350


Meglepetésre készült a Reading az Anfield Roadon, és a vendégek az 5. percben előnybe is kerültek, ekkor az oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgás Marek Matejovsky elé került, aki jobbal óriási gólt akasztott a jobb felső sarokba, ez volt a cseh légiós első gólja a Royals becenevű csapatnál.

http://www.dailymotion.com/swf/x4q0l1&v3=1&related=1173305outform.html400350


Hasonlóan látványos találattal egyenlítettek a Vörösök, Javier Mascherano indult el a labdával, majd 20 méterről a kapu bal oldalába zúdított. Az argentin védekező középpályás először volt eredményes a Mersey-partiak mezében, nem igazán szerezhetett volna szebbet elsőre.

http://www.dailymotion.com/swf/x4q0nh&v3=1&related=1173306outform.html400350


A 2-2-re végződött Udinese-Lazio olasz bajnokin Cristian Ledesma a 80. percben nem gondolkodott sokat, hogy mit tegyen a legurított labdával, 27-ről irtózatos gólt vágott a hazaiak kapujába. Bombájával másodszor is vezetéshez jutottak a rómaiak, ám végül remi lett a meccs vége, mert a 86. minutumban a vendéglátók is betaláltak még.

http://www.dailymotion.com/swf/x4q6ea&v3=1&related=0173307outform.html400350


A vasárnapi Juventus-Napoli Serie A-találkozón 88 percig nem láthattak gólt a nézők, ám megérte várni, mert ekkor Pavel Nedved a balszélről tanárian pörgetett Alessandro Del Piero felé, aki mellel levette a labdát, majd "fordulásból" passzolt a középen érkező Vincenzo Iaquinta felé, az olasz válogatott csatár pedig csodálatosan vette át a labdát, hogy aztán laposan be is lője a Zebrák győzelmét jelentő találatot (1:02-nél tekinthető meg a gól).

http://www.youtube.com/v/aLzoQBzyaoY&hl=en173308outform.html400350


A Fiorentina-Genoa meccsből viszont elég lett volna 30 percet megnézni, hiszen röpke fél óra alatt két álomgólt is lőttek a vendéglátó - végül egyébként 3-1-re diadalmaskodó - firenzeiek. Mario Alberto Santana egy "poborskys" emelést kapásból, jobb külsővel tett el a Genoa kapusa mellett a 19. percben.

http://www.dailymotion.com/swf/x4qity&v3=1&related=0173309outform.html400350


Aztán a 30. percben jött a gólfelelős Adrian Mutu, aki 18-ról a bal felsőt lőtte ki nagyon kegyetlenül.

http://www.dailymotion.com/swf/x4qiu5&v3=1&related=0173310outform.html400350


Múlt héten olvasóinktól a juvés Zdenek Grygera bombagóljára érkezett a legtöbb szavazat.

http://www.youtube.com/v/eGCZgvkcS38&hl=en