Vágólapra másolva!
A Fehérvár FC hazai pályán 2-1-re nyert a Debrecen ellen a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A vendégek az utolsó emberként szabálytalankodó Szűcs kiállítása miatt a 3. perctől tíz emberrel játszottak.

Disztl László, a fehérváriak trénere szerint izgalmas lesz a visszavágó: "Természetesen örülünk a győzelemnek, de azt is meg kell nézni, mit lehetett volna még kihozni. Próbáltuk rákényszeríteni az akaratunkat a Debrecenre, ez nagyjából sikerült is, a DVSC egyet lőtt kapura, és az gól lett. Benne volt a mérkőzésben, hogy több gólt szerzünk, végig támadtunk, de nem mehettünk fejetlenül előre, hiszen lesz még egy visszavágó is. Nehéz mérkőzés vár ránk, de a Lokira is."

Herczeg András, a debreceniek szakvezetője úgy véli, a piros lap döntött: "Jó lett volna, ha sikerül nyíltabb mérkőzést játszani, de a kiállítás meghiúsította a tervünket. A játékosok mindent megtettek, sajnálom, hogy kikaptunk, de a lelkesedésért meg kell dicsérni a csapatot."

Forrás: MTI

Döntő momentum volt Székesfehérváron Szűcs kiállítása

Ami a többi meccset illeti, a Vasas 1-0-ra diadalmaskodott a másodosztályban szereplő Integrál-DAC vendégeként, a házigazdáktól Czanikot a 89. percben kiállította a játékvezető.

Az NB II-es Gyirmót már 2-0-ra is vezetett a Gabona Trans Kaposvár ellen, ám az idegenben szereplő élvonalbeli csapat 4-2-re fordított.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Fehérvár FC - DVSC-TEVA 2-1 (1-0)
Székesfehérvár, 1000 néző
v.: Fábián (dr. Varga, Márkus)
Fehérvár: Sebők - Lázár, Horváth G., Koller, Mohl - Simek, Farkas B., Polonkai, Sifter - Dajic, Sitku (Dvéri, 70.)
DVSC:
Balogh J. - Szűcs, Bíró, Komlósi, Szatmári - Rezes (Éles, 68.), Huszák, Varga J., Leandro (Bernáth, 71.) - Bogdanovic, Kouemaha
gól: Farkas (8.), Sitku (67.), illetve Leandro (59.)
piros lap:
Szűcs (3., Debrecen)

Gyirmót (II.) - Gabona Trans Kaposvár 2-4 (2-1)
gól:
Varga (7.), Oross (15.), illetve Pintér (42.), Grúz (53.), Oláh (64.), Nikolics (71.)

Integrál-DAC (II. oszt.) - Vasas 0-1 (0-1)
gól:
Németh (8.)
piros lap: Czanik (89., DAC)

A visszavágókra egy hét múlva kerül sor.