Vágólapra másolva!
Zsinórban kilenc győzelem után Szolnokon kapott ki a Ferencváros labdarúgócsapata az NB II 20. fordulójának vasárnapi rangadóján, ezzel hatpontos hátrányba került vendéglátójával szemben.

A szinte eseménytelen első félidő végén a hazaiak egy szabadrúgásból szerezték meg a vezetést. A szünet után az FTC nagyobb sebességre kapcsolt, s ennek a 76. percben meg is lett az eredménye. Sikerült az egyenlítés, a Szolnok azonban néhány perc múlva egy kontrából ismét előnybe került, s a lefújásig meg is őrizte ezt.

A második játékrészt szinte végigtámadták a vendégek - még közvetlenül a lefújás előtt is volt egy nagy helyzetük -, végül mégis vesztesként távoztak a Tisza partjáról.

Így látták az edzők:


A találkozón 250 rendőr és 100 biztonsági ember ügyelt a rendre. Az első szolnoki gólnál a ferencvárosi drukkerek egy csoportja feldöntötte a játékteret a nézőktől elválasztó kordont, a pályára azonban a rendfenntartók közbelépésének köszönhetően senki sem jutott be.

A meccs alatt és után nagyobb rendbontásra nem került sor, a biztonsági szolgálat egyik munkatársa azonban komolyabb sérülést szenvedett: eltört a kulcscsontja.

Kiss Zoltán és Lipcsei Péter szavai a lefújás után:


eredmény, NB II, Keleti csoport, 20. forduló:
Szolnok - FTC 2-1 (1-0)
Szolnok, 8000 néző
v.: Bede
Szolnok: Rézsó - Gohér, Balogh, Antal, Pintér - Ulvicki, Kiss, Szalai B., Bogdán (Mile, 70.) - Farkas, Remili.
Ferencváros: Holczer - Fülöp (Vasas, 53.), Dragóner, Baranyai, Mátyus (Bartha, 63.) - Lisztes (Deme, 46.), Lipcsei, Moussa, Kulcsár - Shaw, Ndjodo.
gól: Gohér (45.), Kiss (81.), illetve Ndjodo (76.)

További eredmények:
Bőcs - Jászberény 1-2 (1-0)
Mezőkövesd-Zsóry - Tököl 0-2 (0-0)

Az élcsoport:
1. Szolnok 47 pont
2. Kecskemét 45
3. Ferencváros 41

Nyugati csoport:
Barcs - Haladás 1-1 (0-1)
Mosonmagyaróvár - PMFC-Pécs Plaza 0-2 (0-0)

Az élcsoport:
1. Haladás 47 pont
2. Felcsút 44
3. Lombard Pápa 41