Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr Gera Zoltán csapatának, a West Bromwich Albionnak, amely az FA-kupa londoni elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az egyedüli élvonalbeli csapatként a legjobb négy közé jutó Portsmouth csapatától. A Premier League-ben a szerdai BL-meccshez hasonlóan az Emiratesben csapott össze az Arsenal és a Liverpool, a két fél pedig ezúttal is 1-1-es döntetlenre végzett. A Bundesligában a Schalke egygólos győzelmével feljött a második helyre.

Angol FA-kupa, elődöntő:
West Bromwich Albion (II. osztályú) - Portsmouth (I. osztályú) 0-1 (0-0)
London, Wembley-stadion
v.: Webb
West Bromwich Albion: Kiely - Hoefkens, Clement, Albrechtsen, Robinson - Gera (Kim Do Hjon, 75.), Greening, Koren, Morrison (Brunt, 61.) - Phillips, Bednar (Miller, 61.)
Portsmouth: James - Johnson, Campbell, Distin, Hreidarsson - Bouba Diop, Muntari, Kranjcar, Diarra - Kanu (Davies, 81.), Baros (Nugent, 72.)
gól: Kanu (54.)
sárga lap: Baros (35.)

Az FA-kupa 2007-2008-as sorozatában nem kis meglepetésre három másodosztályú csapat is bejutott a legjobb négy közé, és az élvonalat sem valamelyik sztárcsapat, hanem a Portsmouth hivatott képviselni.

A szombati első elődöntőben a Pompey a másodosztályú, ám feljutásra hajtó birminghami West Bromwich Albionnal került szembe, melyben ezúttal kezdőként kapott lehetőséget a magyar válogatott Gera Zoltán.

Első félidő:
A Portsmouth kezdte az összecsapást, azonban a nagyon motivált másodosztályú csapat gyorsan átvette az irányítást, a játék pedig áttevődött a Pompey térfelére. A hetedik percben az egykori Premier League-gólkirály, Kevin Phillips remekül készítette le a labdát Gerának, a magyar középpályás életerős lövését üggyel-bajjal tudta csak hárítani David James.

Az első negyedóra egyértelmű WBA-mezőnyfölényt hozott, bár Gera próbálkozásán kívül nem volt gólt ígérő lehetőségük a fekete-fehéreknek, Harry Redknapp csapata viszont örült, ha át tudta lépni a felezővonalat.

Az angol edzőfejedelem tőle szokatlan intenzitással gesztikulált az oldalvonal mentén, érthetően nem volt elégedett csapata mérkőzés elején nyújtott produkciójával.

A 24. percben először ért fel a Portsmouth a WBA kapuja elé, Baros egy jó csellel lövőhelyzetbe is került, Albrechtsen azonban egy remek ütemű szereléssel tisztázni tudott.

A 30. percben Muntari tűzött rá egy szabadrúgást, a labdát azonban magabiztosan ölelte magához a jóformán először játékba avatkozó Dean Kiely.

A 35. percben Baros a labdát kézzel irányítva próbált meg elmenni Albrechtsen mellett, ebben a sportágban azonban ez szabálytalan, Howard Webb fel is mutatta a sárga lapot a világvándor cseh csatárnak.

Mindössze egy percre rá James ejtette ki a labdát teljesen ártalmatlan helyzetben, azonban még éppen rá tudott vetődni, mielőtt Phillips odaért volna.

A 44. percben Muntari hozhatta fel a labdát, azonban Gera hatalmas sprint után beérte, majd saját tizenhatosa előterében tanítanivaló becsúszó szereléssel tisztázott a láthatóan meglepődött Portsmouth-játékos elől.

Második félidő:
A 48. percben Diarra tekerhette be a mérkőzés első szögletét, azonban a Pompey ebből sem tudott veszélyes helyzetet kialakítani.

Az 54. percben nem mindennapi körülmények között szerezte meg a vezetést a Portsmouth: Baros remekül fordult le védőjéről, lövését Kiely középre ütötte, ahol Gera szabadíthatott volna fel, azonban pont kapusától nem fért a labdához, a lesipuskás Kanu pedig két méterről a kapuba passzolt (0-1.)

A gól visszavetette a második játékrészt amúgy sem túl meggyőzően kezdő birminghamieket, a Portsmouth pedig megérezte a vérszagot: Redknapp-banda úgy érezte, most eldöntheti a továbbjutást.

Tony Mowbray, a WBA menedzsere is érezte, hogy baj van, és kettős cserével igyekezett felrázni csapatát: a nem sok mindent mutató cseh Bednar helyett érkezett az idei FA-kupa-szezonban már ötgólos ifjú titán, Ishmael Miller, Morrisont pedig az északír válogatott Chris Brunt váltotta.

A 66. percben Kranjcar zseniális labdával ugratta ki Barost, aki ezerszázalékos helyzetben a kivető Kielyt találta telibe.

A 75. percben Hoefkens húzott el a jobb oldalon, jól tette vissza a labdát Koren elé, aki a keresztlécet találta el, így elmaradt az egyenlítés. Egy perccel később Miller rázta le Campbellt, középre adott labdáját James remek kivetődéssel szedte fel Phillips elől.

Időközben Tony Mowbray kihasználta harmadik cserelehetőségét is: Gera helyett a dél-koreai Kim Do Hjont küldte pályára.

A 84. percben Hoefkens újabb jó beadását Miller kapásból tette kapura, azonban néhány centivel a bal alsó sarok mellé durrantott a cserecsatár.

A végén nagyon rutinosan ölte a meccset a Portsmouth, így összességében megérdemelten jutott az FA-kupa 2008-as fináléjába.