Vágólapra másolva!

Ferenczi-bú, Juve-bukta, madridi 6-3

Az angol FA-kupa elődöntőjében Ferenczi István csapata, a Barnsley alulmaradt a Cardiff-fal szemben, így - mivel szombaton Gera Zoltán West Bromja is elbukott - nem lesz magyar játékos a fináléban. A Manchester United fordulatos meccset vívott a Middlesbrough-val, és végül 2-2-es döntetlenre végzett. Olaszországban az Inter nem hibázott Bergamóban, a Juventus viszont 2-0-ról hiába egyenlített Palermóban, végül egy óriási bombagóllal a szicíliaiak nyertek. Barcelonából pontot rabolt a Getafe, a katalánoknak azonban ez is elég volt, hogy megelőzzék a a spanyol tabellán második Villarrealt, amely 2-0-ra kikapott a Sevillától.

Hiába volt a Roma szombati győzelme miatt a torkán a kés az Internek, az olasz bajnokság éllovasa 2-0-ra nyerni tudott Bergambóban, és ezzel ismét négy ponttal vezet a fővárosiak előtt.

A mérkőzés első lehetősége a milánóiak előtt adódott, Coppola kapus ütött ki rossz helyre egy szabadrúgást, Cambiasso 17 méterről, dropból lőtt, nem sokkal a jobb felső sarok mellé. A 14. percben Ferreira Pinto 22 méterről, laposan próbálta meglepni Júlio Césart, de az Inter kapusának nem kellett közbeavatkoznia.

A 21. percben vezetést szerzett az Inter, Balotelli szöglete után Vieria bevetődve fejelt a bergamóiak kapujába, más kérdés, hogy a francia középpályás elég szépen rátámaszkodott Pellegrinóra, így az sem lett volna meglepő, ha De Marco spori kifelé ítél szabadrúgást. Az első félidő elég gyenge játékot hozott, árulkodó a statisztika, miszerint az Atalanta hat lövéssel próbálkozott, de ebből egy sem ment kapura.

A második játékrész elején aztán Floccari már a kapura is veszélyes volt, ha egyáltalán annak lehet nevezni, hogy 17 méterről Júlio César kezébe gurított. A másik oldalon Maicont érte váratlanul, hogy elé került a labda ziccerben, így nem tudta növelni előnyét a Mancini-gárda.

Egészen a 73. percig maradt ez így, akkor Stankovic emelt a leshatárról induló Balotelli elé, aki higgadtan kicselezte Coppolát, majd az üres kapuba gurított, ez volt a milánói kék-feketék 17 éves tehetségének első bajnoki gólja. A 94. percben a szépítése még összejöhetett volna az Atalantának, de Ferreira Pinto rosszul találta el a labdát egy szabadrúgás után, ami így elgurult a kapu előtt.

Az élcsoportban minden változatlan maradt, a Fiorentina 2-0-ra legyőzte a Regginát, és ezzel továbbra is őrzi a negyedik helyet a tőle négy pontos távolságban lévő Milan előtt. A piros-feketékkel azonos pontszámmal álló Sampdoria is kétgólos sikerrel zárta a fordulót, a La Gazzetta dello Sport tudósítása szerint Antonio Cassano volt a genovaiak vezére.

Az Empoli nagyon fontos három pontot szerzett Torinóban, a toszkán kiscsapat még így is kiesőhelyen áll, de pontszámban beérte a 17. Livornót. A Parma is veszélyeztetett helyen van, miután 2-2-re végzett a Lazióval, a végeredmény már az első félidei gólváltások után kialakult. A Catania meglepően simán intézte el a Napolit, és ezzel kicsit elszakadt a hátsó fertályban tanyázóktól, míg az Udinese csak egy pontra volt jó Sienában, és ezzel jelen állás szerint nem tud kilépni a nemzetközi porondra.

A Palermo és a Juventus a forduló legszínvonalasabb meccsét játszotta. A gólgyártást Amauri kezdte meg, aki a 11. percben 16 méterről pazarul csavart a bal felsőbe (1-0).

Pavel Nedvedet, a torinóiak középpályását az első játékrészben egy ütközés után le kellett cserélni. A cseh futballistát agyrázkódás gyanújával szállították kórházba.

Az első játékrészt több kemény ütközés, kisebb sérülés és ápolás jellemezte, emiatt 51 percig tartott. Ezt ki is használta a Palermo, a félidő utolsó másodperceiben 2-re növelte előnyét a szicíliai gárda: a bal oldali alapvonalról szépen középre tekert beadást ismét Amauri fejelt hét méterről a kapu bal oldalába (2-0).

Térfélcsere után a veterán, ám még mindig világklasszis színvonalon futballozó Del Piero került középpontba. Az 52. percben Sissoko bombáját védte Fontana kapus, majd az exliverpoolit felvágták a hazai védők. A bíró nem ítélt 11-est, Del Piero viszont mitsem törődött ezzel, lecsapott a labdára, majd két csel után ballal a rövidbe lőtt az ötös bal sarkáról (2-1).

Ezt követően óriás fölényben játszottak a Zebrák, Legrottaglie például 31 méterről is rá merte szúrni, s bizony nagyon kevéssel tévesztette el csak a célt.

A 71. percben Trezeguet fejese kipattant a kapusról, a lesipuskás Del Piero pedig bal oldalról, közelről belőtt a második gólját (2-2).

Olyannyira jobban játszottak a vendégek, hogy - persze a hazai szurkolókat leszámítva - mindenki azt várta, mikor szerzi meg a vezetést a Juve.

A 80. percben tényleg hajszál kellett a 2-3-hoz: Del Piero 20 méterről szabadrúgásból mesterien csavarta el a sorfal mellett, a labda azonban a jobb oldali kapufa belső éléről kipattant. Trezeguet azonban résen volt, és 8 méterről bivalyerősen a léc alá lőtte volna a labdát - ha nincs ott Fontana, aki óriási bravúrral megmentette csapatát a góltól.

S láss csodát, végül mégis a Palermo nyerte meg a meccset - de micsoda góllal! A 89. percben Cassani gondolt egyet, és 26-ról védhetetlen gólt ragasztott a léc alá. A szicíliai bekknek 171. bajnokiján ez volt az első gólja - a legjobbkor lőtte a forduló legszebbikét.

Serie A, 32. forduló:
Atalanta - Internazionale 0-2 (0-1)
gól: Vieira (21.), Balotelli (73.)
piros lap: C. Doni (90., Atalanta)

Catania - Napoli 3-0 (2-0)
gól: Colucci (5.), Spinesi (16.), Vargas (48.)

Fiorentina - Reggina 2-0 (1-0)
gól: Pazzini (24.), Mutu (94.)

Parma - Lazio 2-2 (2-2)
gól: Budan (17.), Paci (42.), illetve Pandev (35.), Bianchi (38.)

Sampdoria - Livorno 2-0 (0-0)
gól: Maggio (66.), Bonazzoli (84.)

Siena - Udinese 1-1 (0-0)
gól: Kharja (69.), illetve Floro Flores (77.)

Torino - Empoli 0-1 (0-0)
gól:
Vannucchi (88.)

Palermo - Juventus 3-2 (2-0)
gól: Amauri (11., 45+5.), Cassani (89.), illetve Del Piero (52., 71.)

Az állás:



















Inzaghi duplával tért vissza, kiszenvedte a Romahttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20080405-a-topligak-szombati-jateknapjan-tortent.html?pIdx=3