Társoldalunk:

Hrepka kilőheti Kakát

2008.04.07. 18:13

Népszerű célpont volt a felső sarok az előző futballhéten, megannyi olyan gól született, amely a ficakban landolt. Az MTK-s Hrepka Ádám közelről csavart tökéletesen, a mallorcai Borja Valero viszont 14, a palermói Amauri 16, Mimoun Azaouagh pedig 22 méterről lőtt remek felső sarkos gólt. Első ránézésre mégis a római Mirko Vucinic hullófalevél-szerű gólja tűnik a legtetszetősebbnek, de erről jobb, ha olvasóink döntenek, hiszen igaza lehet annak is, aki azt mondja: a milanos Kaká 16 méteres bal alsó sarkosa, netán az FA-kupa-döntőbe jutott Cardiff Joe Ledley fordulásosa, esetleg a Juventust megtréfáló Mattia Cassani távolija a nyerő. Aztán persze lehet, hogy a lengyel Tomas Jirsak vagy a bayernes Christian Lell nyeri meg legfrissebb gólszépségversenyünket. Ön szerint?

Nagy gólt nem csak a topligákban lehet szerezni, erre kiváló példa Tomas Jirsak, aki a lengyel Wisla Krakow-Ruch Chorzow rangadón a hazaiak második gólját szerezte - 21 méterről durván a léc alá vágta a labdát.


Néha a magyar bajnokságban is születik pár szebb találat, az MTK-s Hrepka Ádám Zalaegerszegen az ötös bal sarkáról tekert látványosan a bal felsőbe.


Oliver Kahn csúnyán nézett Münchenben a Bayern-Bochum meccs negyedik percét követően, Mimoun Azaouagh ugyanis 22-ről megeresztett bombájával igencsak megmozgatta az amúgy szépen repülő kapust, akinek nem volt ellenszere a jobb fölső ficakban landolt lövés ellen.


A München aztán összekapta magát, és 10 emberrel is fordítani tudott. Sőt a hajrában a szépségre is oda tudtak figyelni a bajorok, a 3-1-es végeredményt Christian Lell alakította ki Miroslav Klose sarokkal adott álompassza után.


Az aranylabdás Kaká igencsak meglepte a Milan-Cagliari meccsen a vendégek kapusát, amikor 16 méterről amolyan megcsavart bombával kilőtte a bal alsót. Ez volt a meccs első gólja, a végeredmény 3-1 lett.


Az AS Roma gólgazdag meccsen verte 3-2-re a Genovát, s a nézők a leghangosabban Mirko Vucinic góljánál tapsoltak: a fővárosiak montenegrói támadója ballal hullófalevél-szerű gólt lőtt 23 méterről.


A mallorcai Borja Valero pontot érő gólt szerzett a Real Madrid ellen, egyben megmutatta, hogyan kell 14 méterről tökéletes bokamozdulattal elcsavarni a labdát a spanyol bajnokság egyik legjobb kapusa, azaz Iker Casillas mellett-felett.


A Palermo-Juventus összecsapás az elmúlt hét talán legjobb 90 percét hozta, az olaszos nevű, ám brazil Amauri a 11. percben rögtön megadta a találkozó alaphangját, 16 méterről káprázatosan tekerte a bal felsőbe a labdát.


Ami a 3-2-re végződött meccs szép góljait illeti, frappánsan keretbe volt foglalva a 90 perc, hiszen az utolsó találat - ami egyben a szicíliaiak sikerét jelentette - is szépségdíjas volt, az "elkövető" az élete első Serie A-gólját elérő Mattia Cassani volt: a kifejelt labdát mellel levette, majd 26-ról, ballal vágta irtózatosan a léc alá (megtekinthető az előző videón 1:40-nél).


A Cardiff-Barnsley FA-kupa-elődöntőn egy gól esett, de nem ám akármilyen: Joe Ledley 11 méterről, ballal, fordulásból lőtt parádésan a hosszúba.

Előző héten öngólszépségversenyt rendeztünk, melyen Durica, Brass, Tokody lett a végső sorrend.

KAPCSOLÓDÓ CIKK