Vágólapra másolva!
Az Újpest hazai pályán 1-0-ra nyert a Nyíregyháza ellen a labdarúgó Soproni Liga 22. fordulójának zárómérkőzésén.

Soproni Liga, 22. forduló:
Újpest FC - Nyíregyháza 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc-stadion, 3153 néző
v.: Iványi
Újpest: Balajcza - Regedei, Böjte, Korcsmár, Sadjo (Takács M., 65.) - Foxi (Györök, 90.), Habi, Bozic, Hajdú - Kovács Z., Moldovan (Dourandi, 57.).
Nyíregyháza: Illyés - Zaleh, Mbouissi, Ambrusz, Cornaci - Vukadinovic (George, 72.), Hegedűs T., Ramos (Zabos, 63.), Granát (Cséke, 88.)- Lippai, Dosso.
gól: Dourandi (82.)
sárga lap: Sadjo (40.), Bozic (43.), Radulovic (86.), illetve Ramos (11.), Dosso (16.), Hegedűs (86.)

Nagy rohamokkal kezdett az Újpest, de ez a lendület nem hozott magával jó játékot. A vendégek sikeresen kihúzták kapott gól nélkül az első húsz percet, ezt követően pedig átvették a kezdeményezést, és csak Balajcza Szabolcsnak, a lila-fehérek kapusának volt köszönhető, hogy a szünetben 0-0-t mutatott az eredményjelző.

A folytatásban egy fokozattal feljebb kapcsolt az Újpest, de komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani. Urbányi István a hajrára két csatárt - Takácsot és Dourandit - is a pályára küldött, ami jó húzásnak bizonyult, hiszen a két támadó "összjátékából" megszületett a győztes gól.

A hazaiak középpályása, a cserepadon ülő Radulovic a meccs során többször is akadályozta a labda visszajutását a pályára, s a 86. percben ezért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

* * *

Elképzelhető, hogy szombaton a Fáy utcában rendezik a Tatabánya-Újpest Soproni Liga-mérkőzést.

A magyar szövetség ez ügyben illetékes munkatársai szerint ennek nincs akadálya, szükséges viszont, hogy a pályaválasztó tatabányaiak - mint eddig a Szőnyi út esetében is történt - rendelkezzenek a Vasas stadionjának használatára vonatkozó érvényes szerződéssel.

A Tatabánya az MLSZ szabályai szerint a tavaszi szezontól nem játszhat otthonában, mivel létesítménye nem rendelkezik villanyvilágítással. Idei találkozóit eddig a Szőnyi úti pályán rendezte meg.