Vágólapra másolva!
Kilencpontos előnyét továbbnövelné, de minimum megtartaná a Real Madrid labdarúgócsapata, amely a Primera División 33. fordulójában a Santander otthonában lép pályára. A nagy rivális Barcelona otthon vív városi derbit az Espanyollal. A Serie A-ban kötelező győzelmek előtt áll a scudettóért viaskodó Internazionale és AS Roma. A német kupa elhódításával négy éven belül harmadszor tudna duplázni a Bayern München.

Szilárddá teheti vezető pozícióját, s ezzel még közelebb kerülhet a címvédéshez a Real Madrid a spanyol futballbajnokság hétvégi fordulójában, ehhez "pusztán" le kell győznie vendégként a Racing Santandert vasárnap este.

Csakhogy a fővárosiak kilencpontos előnyének megtartása az FC Barcelonával szemben nem lesz egyszerű, mivel a Racing ebben az idényben derekasan harcol, s eddigi vitézkedése eredményeképpen az előkelő ötödik helyet foglalja el. Mivel szeretné is megőrizni azt, pontot, s még inkább pontokat próbál elvenni a bajnoktól, amelynek alaposan ki kell tennie magáért, ha nyerni akar.

Sikeres túra esetén maradna a legalább hárommeccsnyi "fór" a Barca előtt, amelynek amúgy cseppet sem lesz könnyebb a dolga, hiszen katalán városi rangadót vív az Espanyollal, amely egyfelől nem is olyan kiscsapat, másfelől sokszor tört már borsot szombat esti riválisa orra alá, jóllehet ezúttal a hazai pálya is inkább a Real Madridot üldöző Barcelona mellett szól. Kérdés persze, hogy a győzelmi kényszer segíti, avagy inkább gátolja majd Frank Rijkaard legénységét a "kötelező siker" begyűjtésében.

A Barca mögött minimális hátránnyal harmadik FC Villarreal (59 pont) a vezető hármasból papíron a legkönnyebben teljesíthető próba előtt áll, mivel az alsóházba tartozó Valladolidot fogadja, ám időnként éppen az ilyen egyszerűnek tetsző feladatok tudják nagyon is megnehezíteni az esélyesebb csapat dolgát.

Primera División, 33. forduló, szombat:
Atlético Madrid - Real Betis 20.00
FC Barcelona - Espanyol 20.00
Real Zaragoza - Recreativo Huelva 20.00
Sevilla - Almería 22.00

vasárnap:
Levante - Getafe 17.00
Osasuna - Deportivo La Coruna 17.00
Real Murcia - Real Mallorca 17.00
Villarreal - Valladolid 17.00
Racing Santander - Real Madrid 19.00
Athletic Bilbao - Valencia 21.00