Vágólapra másolva!
Bár a tiltakozási procedúra még folyamatban van, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem engedi, hogy Bolívia a 3577 m-en található La Pazban játssza világbajnoki selejtezőit.

Az ország szövetsége (FBF) egy hónapja fordult a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a FIFA magassági korlátozó szabályozása miatt.

"Nem keresünk másik helyszínt, mert így veszélybe kerül a futball univerzalitása, ráadásul a Hernando Siles Stadionnal kötött reklámszerződések is kútba esnének" - jelentette Alberto Lozada, az FBF elnöke.

A bolíviaiak elvileg La Pazban fogadják június 14-én a chilei válogatottat a dél-amerikai vb-selejtezősorozatban, a vendégek ugyanis hozzájárultak ehhez. Később Ecuador együttese is ott lép majd pályára, a paraguayiak esetében ugyanakkor kompromisszumos megoldás született. Ők egy alacsonyabban fekvő stadionban játszanak majd, mert a brazilok elleni mérkőzésük után nem lesz idejük az akklimatizálódásra.

A FIFA-szabályozás értelmében 2500 méter felett háromnapos, 2750 m felett egy-, 3000 métert meghaladó magasságban pedig kéthetes akklimatizációs lehetőséget kell biztosítani a vendégcsapatoknak.