Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a Diósgyőrt egymillió, a Nyíregyházát 800 ezer forintra büntette és a játékvezető inzultálása miatt eljárást indított Bíró Péter, a másodosztályban szereplő Lombard FC Pápa tulajdonosa ellen.

A szövetség honlapja szerint a Nyíregyházán rendezett bajnokit kísérő szurkolói rendbontások miatt fizetnek a klubok. Mellékbüntetésként a Nyíregyházának következő három hazai-, a Diósgyőrnek három bajnokira kell szövetségi ellenőrt kérnie.

Eljárás indult Bíró Péter, a Lombard FC Pápa tulajdonosa ellen. Az NB II Nyugati csoportjában szereplő klub vezetője a Haladás elleni bajnoki után verbálisan és tettleg is inzultálta a játékvezetőt.

A nyugat.hu információja szerint Bíró az öltözőfolyosón rátámadt Szabó Zsolt játékvezetőre, aki jelentésében a következőket írta: "Amikor a mérkőzés után beértünk az öltözőfolyosóra, Bíró Péter, a hazai csapat vezetője indulatosan odalépett hozzám és amikor elmentem mellette, hátulról vállal meglökött. Miután szembefordultam vele, megrángatta a jobb felkaromat, és ezt ordította: Mocskos kurva anyádat! Szar szemétláda vagy! Elbasztad az egész évünket, az sem érdekel, ha fegyelmi elé állítanak. Néhány közelben álló személy fogta le, így tudtunk az öltözőbe bejutni."

Az ügy vizsgálata jövő kedden folytatódik.

Vizsgálat indult Zoran Supic, a győriek játékosa ellen is, aki a Soproni Liga 23. fordulójában súlyos sérülést okozott Pál Andrásnak, az MTK futballistájának.