Vágólapra másolva!
Egy olasz szuperbajnokság javaslatával állt elő Silvio Berlusconi, az AC Milan labdarúgóklub tulajdonosa. A leendő miniszterelnök, aki májusban alakíthatja meg harmadik kormányát, olyan pontvadászatot akar, amelyben kizárólag elitalakulatok szerepelnek.

"A nagy kluboknak nagy költségeik vannak, nem éri meg nekik vidéken 20 ezresnél kisebb stadionokban játszani. Ha viszont két élcsapat találkozik, megtelnek az arénák, és magas nézettséget regisztrálnak a tévécsatornák. Egy ilyen bajnokság jót tenne a futballunknak" - jelentette be a médiamogul.

Antonio Matarrese, az olasz szövetség elnöke ugyanakkor kivitelezhetetlennek nevezte az ötletet: "A nemzetközi előírások nem engednék egy ilyen pontvadászat kiírását. Efféle fordulatra nem vagyunk felkészülve, ráadásul a kis klubokra is tekintettel kell lenni."

A kiesőhelyen tanyázó Empoli első embere, Fabrizio Corsi csatlakozott Matarrese véleményéhez:"Sok éljátékos kis egyesületeknél nevelkedett. Másrészt a futballban csak a teljesítmény számít, tehát ha egy csapat jó, akkor jogában áll az első osztályban szerepelni."