Vágólapra másolva!
A Bayern München és a Glasgow Rangers sem tudott előnyt szerezni a Zenittel, illetve a Fiorentinával szemben a labdarúgó UEFA-kupa elődöntőjének első mérkőzésein.

A Bayern München esélyes hazai csapathoz méltó önbizalommal kezdett a Zenit ellen, és a 18. percben a vezetést is megszerezte. Ricksen terítette le Zé Robertót a 16-oson belül, Ribéry gyatrán elvégzett büntetőjét elsőre kivédte Malofejev, a kipattanót azonban már a hálóba lőtte a francia szélső. A félidő egyes szakaszaiban nagy fölénybe kerültek a bajorok, a Zenit azonban jól védekezett, igaz, fő fegyverüket, a gyors kontrákat csak ritkán tudták bevetni.

A második félidőre már elszántabban futottak ki a szentpéterváriak, az egyenlítéshez azonban elsősorban Lúcio segítette hozzá a vendégeket. A Bayern brazil védője Fajzulin bal oldali beadása után öt méterről védhetetlenül fejelt Kahn kapujába.

1-1 után mindkét csapatnak voltak még lehetőségei a gólszerzésre, a Bayern Lúcio, majd Podolski lövésénél járt a legközelebb ehhez, míg a másik oldalon Zé Robertónak egyszer a gólvonalról kellett kivágnia a labdát.

Az eredmény azonban már nem változott, így a Zenit kedvezőbb helyzetből várhatja a visszavágót, hiszen a Bayernnek mindenképpen gólt kell majd szereznie Szentpéterváron, hogy továbbjuthasson.

A másik elődöntő első mérkőzése okkal pályázhatna az év legunalmasabb meccsének címére. A tartalékos Rangers olyan felfogásban játszott hazai pályán, mintha idegenben lépett volna pályára egy megnyugtató előny birtokában. A fáradt csapat benyomását keltő skótok az egész mérkőzésen egyszer sem találták el a kaput, elsősorban a védekezésre összpontosítottak, de az sem ment nekik zökkenőmentesen.

A labdát 61 százalékban birtokló Fiorentina ugyan uralta a játékot, igazi nagy helyzetet azonban szintén nem tudott kialakítani, jobbára a középpályán gyúrták egymást a csapatok.

UEFA-kupa, elődöntő, 1. mérkőzések:
Bayern München (német) - Zenit (orosz) 1-1 (1-0)
gól:
Ribéry (18.), illetve Lúcio (60., öngól)

Glasgow Rangers (skót) - Fiorentina (olasz) 0-0

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.