Vágólapra másolva!
Biztosan angol összecsapásra kerül sor a Bajnokok Ligája 2007-2008-as sorozatának moszkvai döntőjében, ugyanis a Manchester United a barcelonai 0-0-s döntetlen után hazai pályán Paul Scholes találatával 1-0-ra nyert, s bejutott a fináléba. Ellenfele május 21-én a Chelsea vagy a Liverpool lesz.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Manchester United (angol) - Barcelona (spanyol) 1-0 (1-0)
Old Trafford, 75 ezer néző
v.: Herbert Fandel (német)
MU: Van der Sar - Hargreaves, Ferdinand, Brown, Evra (Silvestre, 93.) - Nani (Giggs,77.), Scholes (Fletcher, 77.), Carrick, Park - C. Ronaldo, Tévez
Barcelona: Valdés - Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal - Xavi, Y. Touré (Gudjohnsen, 88.), Deco - Messi, Iniesta (Henry, 60.) - Eto'o (Krkic, 72.)
gól: Scholes (14.)

Hiába reménykedett a manchesteri szurkolótábor, se Nemanja Vidic, se Wayne Rooney nem vállalhatta a mérkőzést, sőt, a kispadra sem ülhettek le. Így aztán a védelemben Ferdinand mellett Brown lett a másik középső védő, elöl pedig Cristiano Ronaldo mellett Tévez kapott lehetőséget.

A kispadra pedig leülhetett a 17 és és fél éves csatártehetség, Danny Welbeck.

A vendégeknél Rafael Márquez eltiltás miatt ugyan nem játszhatott, visszatért viszont a csapatba az első meccset kihagyó Carles Puyol. Yaya Toure bokája alkalmas lett a játékra, Thierry Henry viszont ismét a kispadon kezdett.

A MU legutóbbi 11 hazai BL-mérkőzésén nyert, viszont a statisztikusok előbányászták a rossz híreket is: a legutóbbi három alkalommal, amikor a MU idegenben 0-0-t ért el, a Vörös Ördögök elbukták a páros csatát.

Majdnem ugyanúgy kezdődött az összecsapás, ahogy egy héttel korábban. Messi egy csellel próbált a 16-oson belülre törni, amikor Scholes gáncsolta. A német játékvezető szabadrúgást ítélt, noha gyanúsan a büntetőterület vonalán történt az eset...

Szemmel láthatóan agilisan kezdett a katalán csapat, Eto'o és Messi állandó veszélyt jelentett a kapura, ráadásul labdabirtoklás tekintetében is jobban állt a Barca.

A 14. percben talán először szabadult ki a Manchester United, s máris gólt szerzett. Saját térfelén veszítette el a labdát a Barcelona, Scholes pedig 25 méterről jobb külsővel védhetetlen gólt ragasztott a bal felső sarokba (1-0).

Forrás: Getty Images

A 19. percben Messi cselezgetett, Scholest faképnél hagyta, majd a tétován totyogó Brown takarásában 20 méterről tüzelt, Van der Sar hatalmas vetődéssel mentett a jobb alsó sarok elől.

A 21. percben Ronaldo balról okosan gurított vissza, az érkező Park pefig a 16-os vonaláról jobbal a bal sarok mellé belsőzött. Negyedórás küzdelem után a 33. percben Deco unta meg a totojázást, Iniesta már majdnem saját lábára is csomót kötött a nagy cselsorozatban, végül a portugál középpályás lőtt 17 méterről, jócskán a léc fölé.

A 37. percben már közelebb került az egyenlítéshez a Barcelona, ezúttal Deco 18 méterről centikkel hibázta el a jobb sarkot. Egy perccel később Van der Sar okozott riadalmat, mert kiejtette a labdát, ám a védők takarítottak.

A 41. percben óriási helyzet maradt ki, Park balról mesterien tekert középre, Nani két védőt is megelőzve az ötösről fejelt, a labda centikkel suhant el a bal kapufa mellett.

A félidő 1-0-s hazai előnnyel zárult.

A második játékrész ötperces Barcelona-.nyomása után majdnem a Manchester szezrett újabb gólt. Egy szabadrúgást Ferdinand fejelt le középre, Ronaldo fordulásból Nani felé passzolt, akinek közeli lövésébe Abidal nyúlt bele szögletet érőn.

Az 58. percben Ronaldo passzát Tévez éles szögből próbálta a hálóba juttatni, Valdés védett. A 60. percben Nani bolondított meg mindenkit, de ziccerben az égbe lőtte a labdát.

Az első változatást Frank Rijkaard eszközölte, hátrányban mi mást tehetett, mint behozta legjobb csereemberét, Henryt. Ám a játék képe nem változott meg drasztikusan, Yaya Touré lövése jelentette az egyetlen olyan eseményt, amikor valamelyik hálóőrnek játékba kellett avatkozni. A fáradtság miatt sok hiba csúszott a játékba, ezt jelezte a szaporodó sárga lapok száma is.

A 72. percben Eto'o helyére Krkic állt be, hat perccel később Henry fejese halt el Van der Sar kezében. A 81. percben Ronaldo vert egy métert Militóra, de 20 méteres lövése elsuhant a bal sarok mellett.

Az utolsó percekre tábort vert a Barcelona a MU kapujánál, ám meddő mezőnyfölénye még helyzetecskére sem volt elég. Két azonos erősségű csapat csatájából a MU jutott be a moszkvai fináléba, elsősorban azért, mert 180 perc alatt képes volt gólt szerezni, míg ellenfele nem...