Vágólapra másolva!
A listavezető MTK Budapest hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Vasastól a labdarúgó Soproni Liga 26. fordulójában, ezzel az Újpest és a címvédő Debrecen pontszámban befogta a kék-fehéreket - utóbbi együttes 4-0-ra ütötte a REAC-ot. A Győr Pakson bukott el, a Zalaegerszeg erejéből új edzővel is csak 0-0-ra futotta, a Tatabánya 3-0-ra kapott ki Siófokon.

Soproni Liga, 26. forduló:
MTK Budapest - Vasas 0-2 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző
v.: Kassai
MTK: Végh - Horváth, Lambulic, Pollák, Zsidai - Pintér, Kulcsár (Ladóczki, 81.), Kanta J., Molnár (Szabó Á., a szünetben) - Pátkai (Kecskés, 70.), Hrepka
Vasas: Németh - Balog Zs., Unierzyski, Tóth A., Pandur - Németh N., Pavicevic, B. Tóth (Piller, 79.), Tóth B. - Lázok, Sowunmi (Divic, 75.)
gól: Pavicevic (61.), Divic (92.)
sárga lap: Pavicevic (45.), Németh N. (68.)

Az első félidő semmiféle izgalmat nem hozott, rendkívül pontatlanul játszott mindkét együttes, így helyzet is csak elvétve akadt. A folytatásban az angyalföldiek ráéreztek, hogy lehet keresnivalójuk az éllovas ellen, felpörgették a játékot, és vezetéshez is jutottak.

Az MTK-t ez sem rázta fel, továbbra is csak görcsös akarásban merült ki az egyenlítési kísérlete, ráadásul a hosszabbításban a vendégek újabb találatot szereztek, ezzel eldöntve a három pont sorsát.