Vágólapra másolva!
Hathónapos börtön vár Joey Bartonra, a Newcastle United labdarúgójára, mert decemberben Liverpoolban bántalmazott egy 16 éves tinédzsert. A 25 éves, egyszeres válogatott középpályás nem először keveredett összetűzésbe a törvénnyel, így visszaesőnek számít.

A kiváló képességű, ám indulatain uralkodni képtelen játékos a nemrég véget ért szezonban alapemberré vált a Szarkáknál, most azonban alaposan feladta leckét Kevin Keegannek, aki jó ideig nem számíthat rá.

Bartont 2005-ben - még a Manchester City játékosaként - hazaküldték a thaiföldi túráról, mert összeverekedett egy bárban egy Everton-drukkerrel, a City 2004-es karácsonyi buliján pedig égő szivarral "fenyegette" meg csapattársát, Jamie Tandyt, sőt egyes lapértesülések szerint el is nyomta azt Tandy arcán.

Tavaly májusban korábbi csapattársa, Osumane Dabo tett ellene feljelentést, mert Barton az egyik edzésen megtámadta: összeverekedtek, majd a középpályás hátulról belekapott a francia futballista szemébe, orrába és szájába, aki ennek következtében kórházi kezelésre szorult.

Barton egyébként nem a család fekete báránya: féltestvére, Michael jelenleg 17 éves börtönbüntetését tölti egy 2005-ben másodmagával elkövetett gyikosság miatt.