Vágólapra másolva!
A Kaposvár négy góllal nyert a Tatabánya ellen a labdarúgó Soproni Liga 29. fordulójában a Szőnyi úton rendezett zárt kapus mérkőzésen. A Győr az utolsó percben szerzett góllal győzte le a Vasast, s így pontszámban utolérte a dobogós Újpestet, amely hazai környezetben 2-2-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel. A Nyíregyháza 3-0-ra verte a Honvédot, a Fehérvár egygólos győzelmet aratott a vendég Siófok ellen.

Soproni Liga, 29. forduló:
Újpest FC - Diósgyőri VTK 2-2 (0-2)
Szusza Ferenc-stadion, 3291 néző, v.: Vad II.
Újpest: Balajcza - Dudic, Böjte, Vermes, Regedei - Hullám (Györök, 73.), Bozic (Habi, 29.), Sándor Gy., Hajdú - Kovács Z. (Takács M., 46.), Foxi.
Diósgyőr: Köteles - Mogyorósi, Sebők V., Hegedűs, Elek - Kamber, Pintér Z.
(Lakatos, 57.), Kállai, Virág (Lipusz, 75.) - Homma, Pelacai (Nagy T., 65.)
gól: Foxi (53.), Sándor Gy. (57.), illetve Homma (27.), Virág (29.)
sárga lap: Habi (85.), illetve Virág (29.)

Az első félidőben az idén amúgy sem parádézó Újpest a szezon talán leggyengébb teljesítményét nyújtotta, így nem volt meglepő a Diósgyőr kétgólos vezetése.

Az erre a mérkőzésre "némasági fogadalmat" tevő újpesti hívek a második gólt követően tüntetésképpen hátat fordítottak az összecsapásnak, és a Megyeri úti létesítmény hátsó műfüves pályáján zajló "sörmeccset" kezdték figyelni.

Forrás: MTI

Böjtéék pocsék kezdés után döntetlenre mentették a meccset

A folytatásra egy teljesen más Újpest jött ki, amelynek kevesebb mint negyedóra elég volt az egyenlítéshez. A vendégek - Homma lesgólját leszámítva - ekkor már nem jelentettek komoly veszélyt a lila-fehérek kapujára, ám szívós védekezésüknek köszönhetően mégis egy ponttal távoztak a Szusza Ferenc-stadionból.