Vágólapra másolva!
Délben megérkezett a magyar fővárosba, majd kora este a szombati mérkőzés helyszínén, a Szusza Ferenc-stadionban edzett a horvát labdarúgó-válogatott, amelynek a magyarok elleni meccs lesz a főpróbája a jövő szombaton kezdődő Európa-bajnokságra.

Slaven Bilic szövetségi kapitány 75 perces foglalkozást tartott, a tréning jelentős részét szűkített játéktéren való kétkapuzás tette ki.

Erwin Koeman, a magyarok holland szakvezetője a váci stadionban tartotta pénteki, utolsó gyakorlását, melyen valamennyi kerettag részt vett, bár Ferenczi István továbbra is fájlalja a vádliját, így ő külön mozgott. A vacsoránál a játékosok két társukat köszöntötték: Csizmadia Csaba és Vadócz Krisztián egyaránt pénteken ünnepelte 23. születésnapját.

Szombat délelőtt lesz még egy könnyű átmozgatás a gödi Pólus Palace Thermal Golf Hotel parkjában, majd a kapitány délben tartja taktikai értekezletét, amely után nyilvánosságra hozza a kezdőcsapatot.

Gaál Sándor, az IBUSZ oktogoni sportirodájának vezetője arról tájékozatta az MLSZ-t, hogy a belépők mintegy nyolcvan százaléka elfogyott elővételben. Szombaton a helyszínen kizárólag a hátsó, Mildenberger utcai oldalon lesz jegyárusítás a meccs előtt, a Megyeri utat már pénteken késő este minden forgalom elől lezárja a rendőrség.

Tökéletes teszt elé néz a jövő szombaton kezdődő Európa-bajnokságra készülő horvát labdarúgó-válogatott, legalábbis így vélekedik a szombati, magyarok elleni barátságos találkozóról Aljosa Asanovic.

Slaven Bilic szövetségi kapitány segítője szerint nem is választhattak volna jobb ellenfelet a kontinensviadalt megelőző utolsó erőpróbára, mert a magyarok jó formában vannak, s ezt a címvédő görögök felett aratott 3-2-es győzelmükkel is bizonyították.

"Ez a meccs választ adhat utolsó kérdéseinkre, illetve megmutathatja, miben kell még előrelépnünk a rajtig. Nagyon keményen dolgoztunk, mentálisan is erős a csapat, így készen állunk az Eb-re. Fényes jövő előtt áll ez a gárda, de most is sikeresek akarunk lenni, nagyok az elvárásaink az előttünk álló tornával kapcsolatban" - mondta Asanovic.

A horvátok várható kezdőcsapata: Stipe Pletikosa - Vedran Corluka, Robert Kovac, Josip Simunic, Danijel Pranjic - Darijo Srna, Niko Kovac, Luka Modric, Niko Kranjcar - Mladen Petric, Ivica Olic.