Vágólapra másolva!
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott a címvédő Spanyolországgal, Németországgal és Bulgáriával szerepel egy csoportban a július 14-26. között sorra kerülő csehországi Európa-bajnokságon.

A másik négyesben az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapja szerint a házigazda csehek, az angolok, a görögök és az olaszok találkoznak egymással.

Csoportonként a legjobb két-két válogatott jut be az elődöntőbe, ahol keresztbejátszás után alakul ki a finálé párosítása.

A kontinenstorna legjobb hat együttese képviselheti Európát a korosztályos (U20-as) világbajnokságon.

Az Eb csoportbeosztása:
A csoport: Németország, Spanyolország, Bulgária, Magyarország
B csoport: Csehország, Anglia, Görögország, Olaszország

A magyarok csoportmeccseit Prágában rendezik július 14-én, 17-én és 20-án.

"Nagyon régóta szerettünk volna kikerülni az Eb-re, és most szerencsére itt vagyunk" - mondta Sisa Tibor, az U19-es válogatott szövetségi edzője a szövetség honlapján.

"Itt természetesen már nincs könnyű ellenfél, ezért felesleges lenne arról elmélkedni, jó-e nekünk a csoportbeosztás. Folyamatosan fejlődve jutottunk el idáig, és az Eb-n újabb lépést szeretnénk tenni előre. Első számú célunk az, hogy kijussunk a jövő őszi, egyiptomi világbajnokságra, ehhez a csoport első három helyének valamelyikén kell végeznünk. Ellenfeleink közül Bulgáriát és Németországot ismerjük, hiszen előbbivel ősszel, utóbbival pedig márciusban játszottunk. Erős gárdák, ahogyan nyilván Spanyolország is, a továbbjutáshoz itt már sok minden kell, természetesen szerencse is. Felkészülünk legjobb tudásunk szerint, aztán meglátjuk, mire leszünk képesek."