Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd szombaton 18 órakor lép pályára a cseh Teplice otthonában a labdarúgó Intertotó-kupa második fordulójának első mérkőzésén.

A kispesti klub honlapja szerint a visszavágóra egy héttel később, szintén 18 órától kerül sor a Bozsik-stadionban. A Honvéd az első fordulóban a kazah Zsetiszut búcsúztatta kettős győzelemmel, míg a legutóbbi cseh bajnokság ötödik helyezettje kiemeltként most kapcsolódik be a sorozatba.

A Teplice találkozott már magyar csapattal a nemzetközi porondon, az UEFA-kupában az 1999-2000-es idényben a Ferencváros volt a kék-sárgák ellenfele az első fordulóban. Akkor a Szűcs L. - Lakos - Kriston, Mátyus - Szűcs M., Bárányos, Füzi Á., Kovács B. (Kulcsár, 46.), Nagy N. - Tóth M., Horváth F. összeállítású Fradi ugyan idegenben Tóth Mihály góljával vezetést szerzett, de a csehek végül 3-1-re nyertek, és mivel az Üllői úton Rada találatára csak Mátyus felelt, így 4-2-es összesítéssel a Teplice jutott a második körbe.

A Honvéd most visszavághat a cseheknek a Fradi kiveréséért, a kispestiekhez a klub honlapja szerint három próbajátékos érkezett a hét elején. A horvát származású Mirceta Igor a bosnyák első osztályban játszott. A szerb születésű, de horvát útlevéllel rendelkező Davor Magoc a szerb második ligából érkezett, korábban a Vojvodina játékosa volt.

Magoc a középpálya és a védelem baloldalán is otthonosan érzi magát. A harmadik játékos is a középpályán használható, Sergi Lopez mindössze 18 éves és Spanyolországból érkezett. A három labdarúgót csütörtökig teszteli a szakmai stáb.