Társoldalunk:

Eb-csillagok ellen játszik az MTK a BL-ben

2008.07.01. 12:57

Az UEFA-kupa selejtezőjének első körében a Magyar Kupa-győztes Debrecen a kazah Sahtar Karagandát, míg a bajnoki bronzérmes Győr a grúz FC Zestafonit kapta ellenfélül. A debreceniek idegenben, a győriek hazai környezetben játsszák az első mérkőzést, míg a győriek hazai környezetben. Az "odavágókat" július 16-án vagy 17-én, a második összecsapásokat egy héttel később, július 23-án, vagy 24-én rendezik.

"A sorsolás óta sikerült annyit megtudni ellenfelünkről, hogy a Honvéddal egy helyen edzőtáboroztak a télen, de nem játszottak egymás ellen." - mondta az MTI-nek Herceg András, a Debrecen klubmenedzsere. "Abból a szempontból mindenesetre talán a legkellemetlenebb ellenfél a kazah csapat, hogy nagyon messze kell utazni hozzá, éppen ezért nagyon fontos lesz, hogy az utunkat jól megszervezzük. A hátralévő időben igyekszünk minél jobban feltérképezni riválisunkat, s arra készülünk majd, hogy a két mérkőzésen kivívjuk továbbjutást"       

"Túl sok információnk még nincs a grúz együttesről, télen egy antalyai tornán a Honvéd 1-0-ra legyőzte ezt a csapatot, ezért felveszem a kapcsolatot Supka Attilával, a kispestiek akkori edzőjével, hátha tud hasznos információval szolgálni" - nyilatkozta Egervári Sándor, a győriek vezetőedzője. "A grúz futballt mindig pörgős, hajtós játék jellemezte, épp ezért nem szabad lebecsülni az ellenfelet, de úgy érzem, eséllyel vesszük fel ellenük a harcot." 

Egervári azt is elárulta, hogy az együttes képviselői Nyonban egyeztetéseket kezdtek a grúzokkal annak érdekében, hogy a pályaválasztói jogot felcseréljék. Erre a győri stadion építési munkálatai miatt lenne szükség.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK