Vágólapra másolva!
Az UEFA új forgatókönyvet készít arra az esetre, ha Ukrajna nem tudja megoldani problémáit a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatban.

Ukrán sajtóértesülés szerint Lengyelország önállóan rendezhet Eb-t 2012-ben - írja a terrikon.dn.ua.

Az ukrán internetes lap beszámolója szerint egy Michel Platinihez közel álló forrás megerősítette, hogy készül egy olyan tervezet is, amely kihagyja Ukrajnát a házigazda szerepéből. Elmondása szerint két ukrán városban, Dnyepropetrovszkban és Donyeckben lejátsszák a csoportmeccseket, azonban az egyenes kieséses szakaszt már Lengyelországban rendezik meg.

A Lengyel Labdarúgó Szövetség egy alternatív tervet készített, ami szerint a négy helyszín (Varsó, Wroclaw, Gdansk és Poznan) és a két tartalék város (Krakkó és Rzeszów) listájára felvettek még két várost: Varsót és Zabrzét.

"Reméljük, hogy minden marad a tervek szerint, de szembe kell néznünk a veszélyekkel is. Készítenünk kell egy tartalék tervet. Ugyanis ebben az esetben építenünk kell még négy stadiont" - mondta Miroslaw Drzewiecki lengyel sportminiszter.

Platini múlt heti varsói és kijevi körútján nemtetszésének adott hangot az Eb-előkészületekkel kapcsolatban. Elsősorban a kellő infrastruktúrát hiányolta.

Ezzel szemben Hrihorij Szurkisz, az Ukrán Labdarúgó Szövetség elnöke egy rádióinterjúban elmondta, hogy tudja mi a legnagyobb hibájuk és ezt orvosolni fogják. Legkésőbb szeptember elsejéig minden kérdést megnyugtató módon rendezni tudnak. Ennek első jele, hogy dán kormány segítséget ajánlott a stadionok építésében.