Társoldalunk:

Húszmillió forintot ér az U19-es Eb-elődöntő

2008.07.07. 18:12

Anyagilag is jutalmazza a játékosokat a magyar szövetség (MLSZ), amennyiben az U19-es labdarúgó-válogatott négy közé jut az egy hét múlva rajtoló Európa-bajnokságon.

Kisteleki István MLSZ-elnök a dunavarsányi edzőtáborban tartott sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy az elődöntőért 20 millió forintot osztanának szét a futballisták között.

Az alapvető célkitűzés az együttessel szemben, hogy kvartettjében az első háromban végezzen, mert ezzel kvalifikálná magát a korosztályos vb-re. Ezért a teljesítményért 10 millió járna. A sportvezető hozzátette, a díjazás ellenére biztos benne, hogy a tehetségeket elsősorban nem a pénz, hanem a címeres mez motiválja.

A csapat délelőtt lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését, amelyen 1-1-es döntetlen született a Vecsés ellen. A válogatott egyenlítő gólját Bajner Bálint szerezte. A játékosok ezt követően szerdáig pihenőt kaptak, majd onnantól Tatán folytatódik a közvetlen felkészülés. Sisa Tibor szövetségi edző a hét végén jelöli ki szűk, 18 fős keretét a kontinensviadalra.

A magyar csapat szombaton kel útra Csehországba, ahol a csoportküzdelmek során sorrendben Bulgáriával, Spanyolországgal és Németországgal találkozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK