Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság élvonalából idén kiesett Duisburg nemcsak élénken érdeklődött a DVSC-TEVA csatára, Dorge Kouemaha után, de meg is vásárolta. A két klub között tárgyalás eredményeként a német együttes 750 ezer eurót (körülbelül 172 millió forintot) fizet a kameruni játékosért.

A klubok arról is megállapodtak, ha a csatár bizonyos számú mérkőzést játszik új csapatában, akkor a DVSC plusz anyagi juttatásban részesül.

A Debrecen jól keresett az üzleten, hiszen a játékost kameruni Victoria Unitedben, a görög Arisz Szalonikiben, majd a Tatabányában megforduló támadót 2007 nyarán hazai átigazolási rekordért, 60 millió forintért (250 ezer euróért) vásárolta meg a hajdúsági együttes.

Amennyiben a Duisburg valóban 750 ezer eurót fizet érte, úgy a haszon százmillió forint feletti lesz.

A Bundesliga II-re készülő együttes alapos bevásárlást tart, Kouemaha mellett már a csapat tagja Grégory Christ (Charleroi), Tiago (Young Boys), Mounir Chaftar (Frankfurt), Chinedu Ede (Hertha), Valentine Atem (Wiesbaden), Sandro Wagner (Bayern München II), Olcay Sahan (Mönchengladbach II), Nicky Adler (Nürnberg), Cédric Makiadi (Wolfsburg), illetve a kameruni Serge Branco, aki utoljára az orosz Szamarában futballozott.